Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

60 saniyede kilo vermeye başlayın

17.02.2021
191
60 saniyede kilo vermeye başlayın

Menülerinizden çıkaracağınız bu gıdaların yerine neleri koyabileceğinizi ve nasıl zayıflayabileceğinizi öğrenmenin vakti geldi.

1.Yüksek fruktozlu darı şurubu

Darı şurubu, mısırdan elde edilen şekerdir. Bu hiç sağlıklı değildir. Bir De mısırın genetiği değiştirilen gıdaların başında gelmesi, mısır şurubunu bizim için daha da kötü yapar. Darı şurubunun içindeki fruktoz, vücudumuzda şipşak yağa dönüşür. Mısır şurubu, paketlenmiş ve raf ömrü olan, süratli tüketilen adeta her gıdada bulunur. Metabolizma hormonlarına müdahale ederek, vücudun yağ depolamasına neden olur. Bu gıdalar yeniden bulunuyor. Yiyecek üreticilerinin son yıllarda, bu gıda katkı maddesini kullanarak ne değin kar ettiğini gitgide genişleyen bellerimizden anlayabiliriz.

Ne yapmalı?

Satın alınan her ürünün etiketini okumayı, alışılmışlık haline getirin. İçinde mısır şurubu ve fruktoz bulunanları anında yerine koyun.

2. Yapay tatlandırıcılar

Çoğu isimle piyasada yer alan ve hepimizin ‘şekersiz’ diye kullandığımız suni tatlandırıcılar, kilo almamıza neden oluyor. Bu tatlandırıcılar, beden yağı tarafından emilir ve beden ağırlığında artışa sebep olur. Bu mahsul yalnızca içeceklerini tatlılaştırmak için kullanılmaz. Diyet olarak satılan ürünlerde en çok kullanılan tatlandırıcıdır. Perhiz yapanlar masumca bu gıdaları tercih ediyor fakat zayıflamalarına engel oluyor.

Ne yapmalı?

İçinde yapay tatlandırıcı yer alan ürünleri kullanmaktan kaçının. Diyet içecekler yerine doğal suya aromalar eklemeyi deneyin. (Limon,nane,meyve…) Diyetinizden tatlandırıcıları çıkardığınız anda, vücudunuzun hormonal dengesinin normalleştiğini, baş ağrılarınızın ve alerjik durumların azaldığını da far edeceksiniz.

3. Trans yağlar

Trans yağları duymuşsunuzdur. Trans yağ, yağların imalatı ve işlenmesi esnasında kimyasal olarak değişen , hazırlanmış gıda ve paketlenmiş ürünlerde yer alan yağlardır. Vücutta depolanır ve karaciğere zarar verir. Trans yağların saklandığı tek yer fast food yiyecekler değildir. Kek, çerez, turta, tatlı atıştırmalıklar hatta doğal diye satılan ekmeklerde de bulunur.

Ne yapmalı?

Aldığınız ürünlerin içerisindeki maddeleri dikkatlice inceleyin. Ara Sıra ‘trans yağ yoktur’ ibaresi yer alan ürünlerde de bulunabiliyor. bu nedenle mahsul terimlerini öğrenin. Başka bir isimle yer almış olması muhtemeldir. ‘Hidrojenize’ ifadesi varsa almayın.

4. Soda – gazoz

Doğal maden suyundan bahsetmediğimizi belirtelim. İçinde tatlandırıcı bulunan sodalar, şimdiye dek diyet yapanların bir numaralı içeceğiydi. Kilo verememe sebepleri de soda olabilir. Soda ve gazozların hiçbir sağlık durumu değeri olmadığı gibi, suni tatlandırıcı, renklendirici şeker gibi sağlığa zararlı maddelerle doludur.

Ne yapmalı?

Asitli içecekleri seviyorsanız sözünden dönmek biraz süre alabilir. Alternatif olarak karbonatlı su ile meyve sularını karıştırabilirsiniz. Oysa zaman içerisinde karbonatlı da olsa asitli içeceklere son vermeniz gerekiyor.

5. Şeker

Kilo vermeye çalışıyorsanız, şeker buna engel olan birinci düşmandır. Şeker sadece diyetinizi sabote etmez. Diyabet, kan basıncı, yüksek kolesterol, kalp hastalığı ve erken yaşlanma gibi hastalıklara da davetiye çıkarır.

Ne yapmalı?

Hayatından şekeri çıkaracak öneriler dikkate alınmalı. Tatlı bir şeyler kullanmak istediğinizde, günde 3 kez bir dere kaşığı olacak şekilde, pastörize edilmemiş bal, akçaağaç şurubu gibi nebati tatları kullanabilirsiniz. Şekeri azaltarak yalnızca kilo vermekle kalmaz, bağışıklık sisteminizi de fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz.

6.Perhiz hapları

Çoğu ticari mahsul olan bu haplar, kilo vermekte asla işe yaramıyor. Dahası sıhhat açısından da ciddi ölümcül riskler taşıyorlar. Hapların içinde bulunan maddeler, beyne aç olmadığınız sinyalleri gönderiyor. Kilo vermişseniz bile, daha sonra misliyle geri alacağınızı unutmayın.

Ne yapmalı?

Perhiz haplarına haysiyet etmeyin. Hekim kontrolü dışındaki diyetleri uygulamayın.

7. Sallama içecekler

Perhiz meşrubat imajını başkalaşmak için ortaya çıkan bu sallama ya da hazır suda çözülen içecekler, doğal dokuyu yakalayabilmek için yüksek proteinli amino asitler içerir. Doğal olmayan bu içecekler, bir dizi sağlık sorununa neden olur.

8. Pestisitler ve ağır metaller

Çevre, yiyecek, bireysel bakım ürünleri ve şaşılacak diğer kaynaklarda yer alan yaygın toksinler, metabolizma ile ilgili manâlı enzimleri bozarak vücudunuzun doğal yağ ışıklandırma süreçlerine müdahale edebilir. Bu zararlı toksinler ağır metaller ve zirai ilaçları içerir.

Ne yapmalı?

Evinizde haşere öldürücü veya haşere ilacı kullanmaktan kaçının. Mümkün olduğunca organik ürünler seçin. Pestisitler maksimum şeftali, elma, biber, kereviz, nektarin, çilek, kiraz, marul, üzüm, armut, ıspanak ve patateste bulunur. Organik ürün satın alamazsanız, temizliğine uyarı edin.

9. Beyaz Un

Arıtılmış unun ve bunlardan yapılan tahıllar, vücuda şeker ile benzer etkiyi yapar. Kan şekerini ani bir şekilde yükseltir. Bu da pankreasın insülin salgılamasına neden olur.

Ne yapmalı?

Beyaz ve buğday unlu gıdalardan kaçının. Sağlıklı proteinlerle atıştırmalıklar hazırlayın.

Yemeklerinizin balık, tavuk, fındık veya fasulye gibi bazı protein gıdalar içerdiğinden belirlenmiş olun. Hindistan cevizi yağı, keten tohumu ve keten tohumu yağı, avokado ve fıstık gibi daha dinç yağlar, daha uzun vakit tok kalmanıza muavin olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.