Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Su içerken dikkat etmeniz gerekenler

17.02.2021
243
Su içerken dikkat etmeniz gerekenler

Vücudumuzun %60 ın dan fazlası su. Enerji seviyesinin yükselmesinden, sindirimin iyileşmesine, ağrıların dinmesinden, deri güzelliğine değin tüm organların hatta tüm hücrelerin fonksiyonu için suya ihtiyacı var. Bunları, dolayısıyla su içmemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz fakat dürüst şekilde, yeterince su içiyor muyuz?

Su içmenin de kuralları, disiplini olur mu demeyin. Kurallar var, ve sandığınızdan fazla daha önemli. Sudan en fazla faydayı almanız, daha zinde hissetmeniz için size içten su içmenin kurallarını derledik.

Gözünüzü açınca ilk iş başucunuzdaki suyu içmeyin

Gece vücudunuzun arınmak için uğraşıp dilinizde topladığı toksinleri bir dil sıyırıcı yardımı ile temizleyin, vaktiniz varsa Hindistan’ın geleneksel tıp yöntemi Ayurvedik ritüeli olan ağızda yağ çalkalayıp, en ince ayrıntısına kadar temizledikten daha sonra suyunuzu için.

Sabahları daha fazla su için

Günlük tüketmeniz gereken miktarın güne eşdeğer olarak bölmeyin. Sabahtan saatlerinde mümkün olduğunca çok içerek, akşamüstü minimuma indirerek ve gece mümkünse içmeyerek uykunuzun bölünmesini engelleyin, uyku kalitenizi negatif etkilemeyin.

Suyunuzu defalarca oturarak yudum yudum için

Suyun vücudunuzda daha artı kalması, direk bağırsaklara artan bir şekilde vücuttan atılmaması ve mide asidi tarafından temizlenebilmesi için suyu ayakta kadeh kadeh kafanıza dikmek yerine, oturur vaziyette kısa aralıklarla yudumlayarak için.

Afiyet kaynağı limoni suya dikkat edin

Vücudunuzun arınmasını karşılayan, bağırsak florası dostu limon dilimlenmiş su ile güne başlayın. Oysa limonunuzun kaynağına uyarı edin, tarım ilacı içermediğinden, kabuğu ile suya attığınız limondan zararlı maddeleri almadığınızdan belli olun.

Öğünlerde su içmeyin

Sindiriminizi olumsuz olarak etkileyeceği için yemek yemek sırasında olası olduğunca eksik su tüketmeye çalışın. Öğünlerden yarım saat önce ve yemeğiniz bittikten 1 buçuk saat sonra su içmeye itina gösterin.

Meyvelerden takviye alın

Tüm faydasını bilmenize karşın tadını sevmediğiniz için su tüketmekte zorlanıyorsanız, aromasını sevdiğiniz, kaynağını bildiğiniz ve doğal olduğuna belli olduğunuz meyveleri içine katın. Bu sayede farklı lezzet ve koku yakalayarak içtiğiniz su miktarını artırın.

Kendinizi kısıtlamayın

Uzmanların genelleme yaparak 8 kadeh su içilmesi gerektiğini söyledikleri için kendinizi sınırlamayın. Her vücudun kendine özgü yapısı olduğunu unutmayın. Sıhhat koşulları, mevsimler, yaş, yapılan spor, giyim tarzları bu konuda en kayda değer belirleyicidir. Terlediğiniz dönemlerde mutlaka daha artı içmeye çalışın.

Sole deneyin

Suyunuzun alkali olmasını temin etmek, sporla veya yaz sıcaklarıyla fazla ter ile kaybettiğiniz elektroliti geri edinmek için doğal himalaya tuzu ile hazırladığınız “Sole Water*” deneyin. Vücudun akıcı dengesini gözetmek, ozmoz sürecini tetiklemek, temel mineralleri sağlamak, atıklar ve toksinlerden kurtulmak için böbreklere yardımcı olun.

Cam kavanoz içine ¼ miktarda doğal pembe Himalaya tuzu koyun, geri kalanını içme suyu ile doldurun. Kavanozu bir kere çalkalayın gece bekletin, karışım birbirinin içine geçtiği eridiği vakit hazırlanmış olacaktır. Bundan günde 1 çorba kaşığı bir kadeh suyunuza karıştırıp için.

Susadıysanız alternatiflere kaçmayın

Su ihtiyacınızın bir kısmını kahve, akarsu ya da asitli içecekler yoluyla aldığınızı düşünüp kendinizi kandırmayın. İllinois Üniversitesinin 7 yıl süreyle 18.000 katılımcının yeme içme alışkanlıklarını çözümleme ettiği araştırma sonucuna göre; jurnal beslenme rutininde diğer sıvılar yerine sade su içen kişilerin kilo verme, kolesterolleri düzenleme, daha eksik kalori tüketme konusunda daha başarılı oldukları görülmüştür.

Plastiklerden uzak durun

Suyunuzu paslanmaz çelik, sırça veya titan mataranızda yanınızda taşıyın. Phthales/Ftalatlar ve Bisphenol A (BPA) gibi toksik petrokimyasal taşıyan ve östrojen hormonunu taklit ettiği için hormon dengenizi bozabilen plastik şişeleri ve mataraları hayatınızdan çıkartın.

Susamayı beklemeden su için, hatırlatıcılardan faydalanın

Susadığınız için su içiyorsanız zaten vücudunuz o anda susuz kalmış demektir. Yoğun temponuzda su içmek önceliğiniz olmuyor hatta unutuyorsanız, teknolojiden yardım alın. Günümüzde teknoloji hayatımızın her alanında fazla ilginç uygulamalarla karşımıza çıkıyor. Su içme alışkanlıklarımızı düzenleyen, sizi uyaran, kullanımı son derece kolay, artık herkesin cebinde olan zeki telefonlara entegre edilmiş uygulamalar var. Ayrıca içlerine atılan kolay sensörlerle, gün içinde kaç defa ve ne miktarda su içildiğini takip eden “akıllı şişeler”den de takviye alabilirsiniz. Neticede su içmeyi unutuyorsanız veya ne dek içtiğimizi bilmiyorsanız bu elverişli teknolojilerin hayatınızı kolaylaştırmasına müsade verin.

Her suyun dinç olduğunu düşünmeyin

Susadığınızda birincil karşınıza meydana çıkan suyu almayın. Markasına, ambalajına dikkat edin. Kaynağı belirli olmayan içtiğiniz su ile vücudunuza ağır metal veya toksin yükleyebileceğinizi unutmayın.

Nitelikli, temiz ve alkali su için, şişe sulara mahkum değilsiniz

Nitelikli ve alkali su tüketmek için bundan böyle o kadar fazla yöntem var. Mutfağınızda tezgah altı ters ozmos sistemiyle suyu temizleyen ve alkali olmasını sağlayan filtre kullanarak musluk suyundan içme suyu elde edebilirsiniz. Ama burada dikkatli olmalı, her filtrenin gerçekten nitelikli su yaptığı yanılgısına düşmemelisiniz. Kaliteli gerçekten alkali su yapan filtre sistemleri daha özel sistemler içerir ve azıcık daha pahalıdır. Ama eğer evde musluk suyundan güvenle su içmek istiyorsanız araştırmanızı iyi yapmalı ve ucuz sistemlerden kaçınmalısınız. Keza şebeke suyundan kendi içindeki filtre ile içme suyu yapan sürahiler de yaygınlaşmaya başladı ve bazıları epeyce başarılı.

(Bu yazı öncelikle oggusto.com’da yayınlanmıştır.)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.