Horlamaya doğal tedavi
Horlama bir rahatsızlık olarak kabul edilmeyebilir, ancak bu hem sizin keza de evliyseniz eşiniz için ciddi bir sorundur. Şiddetli horlamanın tıbbi ve sosyal etkileri olabilir. Boğazınızın dokusu, dar bir durumda, uyku sırasında titremeye ve ses çıkarmaya başladığında horlama olur. Horlama şiddetli ise uykusuzluğa yol açabilir, uyku düzenini bozabilir ve agresif bir ruh haline neden olabilir. Hem, kişinin yürek hastalığı riskini artıran uyku apnesi riskini de arttırabilir.
Uyku pozisyonunuzu değiştirin
Sırt üstü yok, emrindeki tarafa yatarak uyumak, horlayanlar için önerilen bir pozisyondur. Sırt üstü yattığınız süre diliniz veya damağınızın arkasındaki yumuşak doku gevşer ve boğazınızın arkasına içten hareket eder; bu da uyurken hava yollarını kısmen tıkayabilir. Sol ya da sağ yana doğru uzanmak bunu engeller.
Alkolden kaçının
Uyarıcı etkisi olan alkol, sigara ve ilaçların tümü adale gevşemesinin artmasına neden olabilir. Bu şart horlama için iyi değildir. Kaslar gevşediğinde hava yollarının tıkanıklık riski daha yüksektir.
Zerdeçal
Zerdeçal, iltihabı ve horlamayı çare etmeye yardımcı olan antibiyotik ve antiseptik özellikler içerir. Nefes almayı kolaylaştırmaya ve bağışıklığınızı iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Bir kadeh ılık süte, iki yemek yemek kaşığı zerdeçal ekleyin. Yatmadan önce en ince ayrıntısına kadar karıştırın ve için.
Burun kanallarınızı temizleyin
Burnunuzdan horlamaya başlarsanız, bunun nedeni tıkalı burun kanallarından kaynaklanıyor olabilir. Tıkanmış bir burun için bir takım tedaviler deneyebilirsiniz; yatmadan önce sıcak bir duş elde etmek veya bir tuz su ile tıkanıklığı açılmak.
Sarımsak
Sarımsak mucize bir bitkidir ve solunum sistemini temizlemede epeyce etkilidir. Burun kanallarında mukus birikmesini önler ve horlamayı azaltır. Birkaç diş sarımsak alın ve çiğneyin. Şimdi, sarımsakları yutabilmek için bir kadeh su için. Yatmadan önce bunu yapın. Keza yemeğinize ekstra sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Kilo saptamak
Aşırı kiloluysanız, boynunuzun etrafındaki yağ dokusu boğazınızı iterek, hava yolunuzu sıkar ve havanın serbestçe içeri girip çıkmasını önleyebilir ve bu da horlamanıza niçin olabilir. Dinç bir diyet ve düzenli çalışma ile yapılan kilo kaybı, horlamayı azaltmaya veya durdurmaya yardımcı olabilir.
Zeytinyağı
Zeytinyağı ve bal, solunum yolundaki tıkanıklığı hafifleten ve şişliği azaltan anti-enflamatuar özellikler içerir. Keza boğazı yumuşatır ve horlamayı azaltır. Yarım nehir kaşığı bal ve yarım dere kaşığı zeytinyağını alın. Karıştırın ve yatmadan önce için. Keza bir bardak suya bir çorba kaşığı bal ekleyebilir ve yatmadan önce içebilirsiniz.
C vitamini
C vitamini, bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve sinüsleri pak tutar, horlamaya karşısında çok iyi bir ilaçtır. C vitamini bakımından varlıklı meyve ve sebzeler yiyin. Turunçgiller, ananas, brokoli ve papaya tüketebilirsiniz.
Dyt. Serkan Sıtkı Şahin
email protected
özel içeriğidir.
Henüz yorum yapılmamış.