Sahurda ne yemeliyiz
Ramazan’da açlık ve susama süresinin uzun olması gün içinde enerji düşüklüğü, kabızlık hatta bayılmaya bile niçin olabiliyor. Oruç tutarken kişinin kendisini iyi hissetmesi için sahurda ve iftarda dürüst besinleri uygun miktarlarda tüketmesi büyük yük taşıyor.
Sahursuz oruç tutmayın
Ramazan’da yapılan en büyük hatalardan biri uykuyu bölmemek namına sahura kalkmamak ya da yatmadan önce bitmiş yiyip yatmaktır. Her iki koşul da vücuda artı yüklenerek sindirim sisteminin dengesini bozmaktadır. Oruç tutarken mutlaka sahura kalkılmalıdır. Sahurda hafif ve hazmı kolay, oysa tok tutan yiyecekler tüketilmelidir.
Kahvaltı yapın
Yumurta, eksik tuzlu peynir çeşitleri, süt (gaz yapıyorsa laktozsuz olarak) ve bütün tahıllı ekmek ya da tost sahur sofralarında tercih edilebilecek en iyi seçeneklerdir. Zeytin tuz bir besin olduğundan gün içinde susamaya sebep olabilir, bu yüzden tuzsuz tüketilmeli veya yerine ceviz seçim edilmelidir. Pozitif tuz yiyeceklerin gün içinde susatacağı; fazla şekerli ve hamur işi yiyeceklerin ise daha kolay acıktıracağı unutulmamalıdır.
Henüz yorum yapılmamış.