Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Ramazanda kilo almamak için öneriler

18.02.2021
220
Ramazanda kilo almamak için öneriler

Gerçekten yapmamız gereken normal yaşantımızda tüketmemiz gerektiği gibi yemek yemek. Gün boyu hiçbir şey yememekten dolayı gözümüz fazla pozitif aç olarak görülebilir. Eğer kendimize dominant olabilirsek geç saatte yememiz aşırı kiloya engel olabilir. Jurnal hayatta olduğu gibi az az ve sık yemeye itina göstermeliyiz.

– Süratli yemek kilo almanıza en büyük etkenlerden biridir. Yemekler ayrıntılarıyla çiğneyip yemelisiniz ama tokluğu hissedip daha az yemek tüketmiş olursunuz.

– Istikrarsız tüketiminde azitli, gazlı, şekerli içeçeklerden uzakta durmalısınız. Bunlar yerine ev yapımı içecekler komposto, limonata ve kefir içebilirsiniz. Kefis bağırsaklarınızı çalıştırmanıza da fayda olacaktır. Hem su tüketimine özen göstermelisiniz. iftar ve sahur arasındaki saatlerde bol bol su içmelisiniz.

– İftarda yediğimiz tatlılara uyarı etmeliyiz. Çoğunlukla yaz aylarına uygun tatlılar harcamak en güzelidir. Şerbetli ya da ağır kalorili tatlılar yerine mevsimine uygun meyveler yemek yemek vitamin açısından da faydalıdır. Meyvelerle sizi tatmin etmiyorsa sütlü tatlılar da yiyebilirsiniz.

– İftar yemeğini pozitif kaçırdıysanız eğer tetlınızı adaran 1 2 saat sonra yemelisiniz. Yediğiniz tatlının porsiyonunun yarıya indirmelisiniz.

– Sofranızda mutlaka salata bulundurun. Salata yemeniz sizi tok tutmanızı sağlayacaktır. Hazırladığınız salatanın içine koyduğunuz yağ, tuzlu vb şeylerin ölçüsüne dikkat etmelisiniz.

– İftar yemeğinizde artı kızartma, ızagara gibi ağır yağlı yemeklerden uzaktan durun. Bunlar yerine haşlama, bulama ya da fırında yapabilirsiniz.

– İftarınızı hurma ile açılmak kan şekerinizi dengelemeye fayda. Hurma azıcık fazla kalorili olduğu için 1 2 adetten fazlasını tüketmemelisiniz.

– Özellikle sahurda ramazan pidesi tüketimi yerine kepekli, bütün buğday veya çavdar ekmeğini seçim etmeniz hem daha uzun vakit tokluk sağlayacak hem de alınan kaloriyi azaltacaktır.

– İftardan daha sonra mümkün olduğunca hareketli bir yaşam seçim etmelisiniz. Özellikle iftarda artı yemek yiyenler 2 saat sonradan 30 dakikalık bir yürüyüşe çıkmalı.

-Sahura mutlaka kalkın ve bunu alışkanlık getirin bu nedenle metabolizma hızınızdaki azalmanın önüne geçebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.