Bebeklerde öksürüğe iyi gelen doğal yöntemler
Öksürük akciğer enfeksiyonlarındaki ya da solunum yollarındaki balgamın sökülmesini sağlar. Kuru gıcıklı öksürük, böylece ciddi bir sorun olmamakla birlikte, nedeni her zaman bilinemez. Soğuk algınlığı esnasında burun akıntısının geriye giderek solunum borusunu tahriş etmesi, vücudun asıl benzi atmış borusuna tanıdık olmayan bir karoser kaçması, çocuğun çevresinde sigara içilmesi ve kulak enfeksiyonları kuru öksürüğe yol açabilir. Böyle bir durumla aleyhinde karşıyaysanız uygulayabileceğiniz bir takım doğal yöntemler bulunuyor.
Neler Yapılmalı
– Eğer öksürük balgamlı bir öksürükse, öksürük şurubu kullanılmamalıdır. Bu durumda öksürüğün kesilmesi değil, öksürükle birlikte balgamın sökülüp atılması önemlidir.
– Geceleri öksüren çocuğun yastığının altına destek koyarak dikey yatması sağlanmalıdır. Bu Nedenle geniz akıntısınıa engellemiş olursunuz.
– Öksüren çocuğun odası kesintisiz nemli tutulmalı ve oda fazla ısıtılmamalıdır.
– Yatmadan önce çocuğunuzun boğazını yumuşatmak için ılık bir şeyler içirilebilir. Süt salgı oluşumunu artırdığı için 6 aylıktan büyük çocuklara verilmemelidir. 18 aylıktan büyük çocuklara ballı limonsu ılık su içirilebilir.
Öksürük için doğal yöntemler
Karmakarışık Çay: Bir elmanın kabuğunu soyun, bir kaç çekirdeği, birazcık ıhlamur, bir iki karanfil, bir tarçın kabuğu, bir dilim limon. Bu malzemeleri kaynatarak ılık olarak çocuklara içirilebilir. 1 yaşından büyük çocuklar için balla tatlandırılabilir.
Pekmez ve Karabiber: Bu usul 1 yaş ve sonrası çocuklar için geçerlidir. İki tatlı kaşığı dut pekmezine yerinde miktarda karabiber katıp karıştırın ve günde bir kaşık verin.
Tereyağ ve Pekmez: 2 çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı pekmezi, bir tatlı kaşığı suyla kaynatın. Karışımı ılıttıktan sonradan bebeğinize içirebilirsiniz. Bu karışım 6 ay sonrası bebekler için uygundur.
Ihlamur ve Ayva yaprağı: Ihlamurla ile ayva yaprağı beraber kaynatılır. Ilık olark çocuğa içirilebilir. Bu yöntem 1 yaşından küçük bebekler için uygundur.
Anekdot: Bu yöntemler öğüt niteliğindedir. Tedavi için doktorunuza başvurunuz.
Henüz yorum yapılmamış.