Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Çocuğunuzu mektebe alıştırmanın 7 yolu

07.05.2021
197
Çocuğunuzu mektebe alıştırmanın 7 yolu

Dr. Fevzi Özgönül, mekteplerin açılmasına çok az bir zaman kala ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Dr. Fevzi Özgönül, çocuğu mektebe alıştırmanın yolları olduğunu belirterek şunları söyledi:

 

“1. Adım; Sabah hazırlığı: Çocuğunuzun; üstünü giymesine, hazırlanmasına kesinlikle dayanakçı olun. Netlikle kahvaltı yaptırın, sıhhatli olan gıdalardan yemesini sağlayın.

 

 

2. Adım; Bugün sıradan bir gün: Mektebin ilk günü ebeveynler genel olarak telaşlanıp ne yapacağını bilemez. Bugünü rastgele bir sıradan günmüş gibi kabul edin ve ona göre davranın. İlk gün destek olmak emeli ile değişik davranmaya çalışmayın.

 

 

3. Adım; Kesinlikle beraber olun: Bazen ebeveynler yüzme öğretmek için çocuğunu denize atarak bunu kendi başına muvaffak olmasını beklerler, fakat alışması için onu yalnız vazgeçmek yerine ilk gün kesinlikle çocuğunuzun yanında olmanız, mektebe beraber gitmeniz ve mektepten beraber dönmeniz ona güven verecektir. Ders aralarında da sizi görmesi, evhamlı halinden kurtulmasını sağlayacaktır. Fakat bunu uzun zaman devam ettirmeyin. Herkesin bir mesullüğü olduğunu kavramasını sağlayın.

 

 

4. Adım; Ona destek olduğunuzu belirten tümceler kullanın: Çocuğunuza kullandığınız kelimeler çok ehemmiyetli. Evhamını çoğaldıracak tümcelerden lütfen kaçının. Ona sakın “Korkma”, “Ben buradayım” gibi tümceler kurmayın. Zira sizin çocuğunuza “korkma” demeniz, onda “mektep acaba korkulacak bir yer mi?” algısı oluşturabilir.

 

 

5. Adım; Mektebe hâlâ adapte olamadıysa: Çocuğunuz birkaç gün geçmesine karşın hâlâ mektebe adapte olmakta zorlanıyorsa, sizi hâlâ yanında istiyorsa; kesinlikle hocasından veya mektebin kılavuzluk kısmından dayanak isteyin. Bu sizin işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Fakat çocuğunuzu sakın başka dostları ile mukayese etmeyin. “Dostun Mehmet hiç senin gibi ağlamıyor, Ahmet mektebi çok hoşlanıyor” gibi yaklaşımlarda bulunmayın.

 

 

6. Adım; Mektebe gitmek istemiyorsa: Şayet çocuğunuz mektebe gitmek istemiyorsa; evvel hocayı ile görüşüp mektebi neden hoşlanmadığını kavramaya çalışın. Hocayı ile problemi çözemezseniz kesinlikle bir hekimden dayanak alın. Bu hem çocuğunuza, hem de sizin bu süreci kolay atlatmanıza oldukça fayda sağlayacaktır.

 

 

7. Adım; Mektep ve hocasıyla kesinlikle irtibat içerisinde olun: Mektebin ilk gününden itibaren çocuğunuzun hocayı ile irtibat içerisinde olmanız, siz yokken neler yaptığı, nasıl davrandığı hakkında bilgi sahibi olmanız çocuğunuzun zaferli bir eğitim yaşamı olmasına katkı sağlayacaktır.”

 

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.