Ağız kokusunu gidermenin 6 pratik yolu
Ağız kokusu basit bir sorun gibi görünse de sosyal olarak kişiyi zora düşürür. Ağız kokusunun aşağı vitamin eksiklikleri, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarda yetmezlik, diyabet, reflü gibi rahatsızlıklar yatabiliyor. böylece sorunun kaynağını bulmak gerekiyor. Lakin genellikle ağız kokusundan kurtulmanın pratik yolarlı var. Bu önerilerle ferah bir nefese sahip olabilirsiniz.
Dilinizi fırçalayın
Içten ağız hijyeni için, diş fırçalamanın yanı sıra mutlaka dil temizliği de yapılmalı. Dilin üzerinde, özellikle dil sırtının arka bölgelerinde oluşan bakteriler ağız kokusuna niçin olabilir. Bu bakterilerin özel olarak planlanmış dil fırçaları ile veya bazı diş fırçalarının gerisinde bulunan özel dil arıtma aparatlarıyla temizlenmesi gerekir.
Bol su için
Su tüketimi, bütün sağlığımız için önemli olduğu kadar ağız kokusunu gidermede de etkili bir rol oynar. Böbrekler açısından tehlike içeren kişiler dışarıya, günde 2,5-3 litre su içmek tükürük salgısının artmasını sağlayarak, ağız kokusunu önlemeye tezgâhtar olur.
Tarçın tüketin
Tarçın, ağız içi bakterilerle mücadelede önemli bir silah olarak gösterilir. İçeceklerinizde ve yerinde yiyeceklerinizde tarçın kullanabilirsiniz.
Yatmadan önce gargara yapın
Yemek ve içmekle ilgili bütün faaliyetlerin bitirildiği uyku öncesinde, dişlerin mutlaka fırçalanması gerekir. Fırçalama dışarıda, alkolsüz ağız gargaralarını göstermek da koku önleme konusunda yararlıdır.
Ağız nemlendiricileri kullanın
Fena ağız kokusunun oluşmasında tükürüğün manâlı rol oynadığı kabul edilir. Yapılan muayenede tükürük miktarının az olduğu saptama edilen kişiler için, uzmanlar ağız nemlendiricileri önerirler. Bunun yanı sıra kişinin bol su içmesi, ağzını kuru tutmamaya özen göstermesi önerilir.
Çinkolu sakız çiğneyin
Ağız kokusunu bastırmak için çoğunlukla çiğnediğimiz sakızlar tekrar tekrar fayda sağlamayabilir. Fakat çinkolu sakızların ağız kokusunu azalttığı biliniyor.
Henüz yorum yapılmamış.