Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Alkali beslenmenin püf noktaları

18.02.2021
180
Alkali beslenmenin püf noktaları

Alkali gıda, vücudu düşüncesiz asit yüküne sokmadan, dengeli ve sürükleyici besin anlamına kazanç. Bir fazla besin uzmanının öğüt ettiği bu beslenme şekli, vücudumuzun pH dengesini korur, bağışıklığı güçlendirir, enerjiyi arttırır, kilo almanın önüne geçer ve hastalıklardan korunmamızı sağlar. Peki alkali besin nasıl olur? İşte ayrıntı.

10 adımda alkali gıda

1- İdrarınızı peşine düşüp takip edin, koyu olmasına müsade vermeyin. pH’ını ölçemeseniz bile koku ve renk takibi yapın.

2- Alkali su için. Karbonat katarsanız suyun pH’ı alkaliye yükselir. Jurnal olarak en az 3 litre su için.

3- Sofra tuzunu bırakın. Deniz ve Himalaya tuzu kullanın. Ayrıca ödemlerinizi çözersiniz keza daha seri kilo verirsiniz.

4- Oranlamayı öğrenin. Alkali olmak için besinleri seçerken iç ortamınızın asit oranına tarafından miktar belirleyin. Bunun için sabah birincil idrar pH’ını ölçün.

5- Kaçamaklarınızı alkaliyle dengeleyin. Kaçamak yapıp sevdiğiniz asitli besinlerden yediğinizde, bunları çiğ sebzelerle beraber tüketin. Meyve şekerinin cildimizi en çok yaşlandıran gıda maddesi olduğunu unutmamalısınız.

6- Balık ve iyi yağların tüketimini artırın. Kabuklular hariç tüm deniz ürünleri iyidir. Yemek pişirmede zeytinyağını, ayçiçek ve darı yağına tercih edin.

7- Akşam yemeğinizi doğru seçin. Bel bölgesini inceltmek isteyen birinin yapacağı birincil şey erken saatte karbonhidratsız akşam yemeğidir.

8- Doğru kalsiyum kaynaklarını öğrenin. Salatalık: 25 ml/gr, marul: 35 ml/gr, nohut: 150 ml/gr.

9- Alkali yapan besinleri öğrenin. Market ve bakkallarda paketlenmiş halde satılan ürünler yerine pazardan taze alışveriş yapın.

10- Sebze suyu içmeye alışın. Bunu alışkanlık haline getirirseniz asitlenmeyi fazla kolay çözersiniz. Alkali su ve sebze suyu yağlarınızı çözer.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.