Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Bademcikler ağız kokusuna niçin olabilir

17.02.2021
200
Bademcikler ağız kokusuna niçin olabilir

Ağız kokusunun, vücudun tamamını ilgilendiren hastalıklar ve mide bağırsak sistemi olmak üzere birçok nedeni olabileceğini söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, ağız kokusunun ayrıca herkeste uzun süren açlık ve susuzluktan daha sonra ve sabahları görülebileceğini belirtti.

Bademciklerde oluşan girintilerde kalan yiyecek artıklarının da süre içerisinde kokuşması sonucu ağız kokusuna niçin olabileceğini gösteren Şimşek, uyarılarda bulundu.

Kronik enfeksiyonlara niçin oluyor

Kriptler (Bademciklerin üzerindeki girintiler), kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor. Büyük ya da minik yapıda olabilen girintiler bazen gizli kalabiliyor. Yutma sırasında parçalanan gıdalar bu girintilere girerek buraya yerleşebiliyor ve süre içerisinde beğenilmeyen kokulara neden olabiliyor. Saklı kalan bu yiyecek artıklarını kokunun haricen boğaz ağrısı, yutarken takılma hissi, boğazdan kulağa içten vuran sancı ve boyunda dokunma ile hassasiyet artışı ile saptanabilir.

Bir Takım ırk süre içerisinde bu beyaz artıkları kendi elleriyle çıkararak burayı temizlediğini düşünür fakat yeniden buralara giren yiyecek artıkları her yerde benzer belirtilere niçin olur. Görülen beyazlıklar, yanlışlıkla enfeksiyon sanarak hatalı tanı koyulabiliyor. Bademciklerdeki bu yiyecek artıkları olağan bakışta ayrım edilmeyebilir, kulak burun boğaz bilirkişi hekimi tarafından endoskopik muayene ile fakat görüntülenebilir. Bademcikler üzerindeki gıda artıklarının tedavisi İlaçla olası değildir. Vakit içerisinde kendiliğinden de geçmez, kronik enfeksiyonlara niçin olarak yaşam kalitesini etkiler.

Teknolojinin verdiği imkanlar ile günümüzde bunlardan kurtulmak olası. Buğulandırma yöntemi ile bademciklerdeki bu görüntüler birbirleriyle birleştirilerek tek avarelik haline getirilir, gıdaların gireceği bir avarelik kalmaz ve böylelikle bu problemden kurtulur, yani bademcik tamamen alınmadan kriptolizis dediğimiz yöntem ile bu sorundan daimi olarak kurtulunabiliyor.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.