Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Boğaz reflüsü nedir tedavi edilmezse bakın ne oluyor?

22.04.2021
92
Boğaz reflüsü nedir tedavi edilmezse bakın ne oluyor?

Larengofarengeal Reflü (LFR) olarak da adlandırılan boğaz reflüsü, mide asidinin boğaza, ses tellerine ve geniz bölgesine kadar çıkması sonucu meydana gelen bir asit yanığı hastalığıdır.Boğaz reflüsünde mide ekşimesi gibi herzamanki reflü belirtilerine sahip olmayabilirsiniz. böylece teşhis edilmesi zorlama olabilir ve bu özelliğinden dolayı bazen gürültüsüz reflü olarak da adlandırılmaktadır.

Asit mideden geri kaçtığı süre, yemek borusuna doğru yükseldiğinde buna ‘mide reflüsü’ (gastroözefageal), daha yukarı kaçarsa ‘boğaz reflüsü’ (larengofarengeal) adı veriliyor. Mide ve boğaz reflüsü, temelde benzer hastalık çünkü her ikisi de mideden kaynaklanıyor. Boğaz reflüsünü mide reflüsünün bir uzantısı gibi dikkate almak gerekir. sonuç olarak benzer yerden kaynaklanıyorlar ama boğaz reflüsünü hastalığın daha uzun sıçraması olarak düşünebiliriz.

Boğaz Reflüsünün Belirtileri Nelerdir?
-Boğaz Temizleme İsteği
-Boğazda Takılma Hissi
-Geniz Akıntısı
-Gıcık Türünden Öksürük
-Ses Kısıklığı
-Ses Problemleri
-Seste Kabalaşma
-Yutma Güçlüğü

Reflü Tedavisinde Nelere Dikkatli Olmak Gerekir?
-Az ve sıkça yemek yemek yenmeli,
-Gece yatmadan minimum 2 saat önce hiçbir şey yenmemeli
-Gece yatarken başı takriben 30 derece yukarıda tutulmalı,
-Beli sıkan kıyafetler seçim edilmemeli,
-Tok karnına spor yapılmamalı.

 Bilhassa tedavinin başlangıç döneminde nehir, kahve, kola, çikolata, yoğurt , yağlı süt, taze sıkılmış portakal suyu gibi, ürünlerden uzaktan durmak gerekir. Bir diğer kayda değer noktada son zamanlarda artan bitkisel ürünlerde başvuru formu artışına alt olarak yeşil çay tüketiminin artmasıdır. Yeşil dere da reflüyü artıran kayda değer bir içecektir. Tedavi esnasında bir zaman ara verilmesi gerekecektir. Akşam yemeği saatininde uyku saatinin en düşük 3 saat öncesine çekilmesi gerekecektir.

Diyetin her yerde düzenlenmesi dıştan karın içi basıncı artıran hareketlerin yapılmaması ve kuytu pantoloların giyilmemesi gerekmektedir. Uyku sırasında başı vucuttan 15 derece kadar yüksekte tutan reflü yastıklarını kullanmak gece reflülerini azaltacaktır. Gerginlik reflüyü artıran manâlı bir nedendir. Stres ve fazla yorgunluktan mümkün olduğunca uzaktan durmalıyız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.