Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Dinç kilo almanın yolları

17.02.2021
197
Dinç kilo almanın yolları

Diyet denildiğinde ilk akla gelen zayıflama olsa da, şişmanlamak için de bir diyet programı uygulanması gerekiyor. Kilo alımına engel bir sıhhat problemi olmadığı takdirde uygun bir planlama ile ideal kiloya ulaşılabiliyor. Orantılı ve formda bir vücuda sahip elde etmek için uzman yardımı almak ve bazı kurallara uymak ağırlık taşıyor.

İlk adım, kilo almaya engel sağlık sorunu olup olmadığını bulmak

Ilk Önce mutlaka bir iç hastalıkları ya da endokrinoloji uzmanı ile görüşülmelidir. Doktor tıbbi muayeneyi gerçekleştirdikten sonra, kilo almaya engel olan fizyolojik bir koşul olup olmadığı belirlenir. Temel niçin kalıtımsal olabilmekle birlikte, bağırsak sistemindeki bozukluklar, tiroit bezlerinin fazla çalışıyor olması, gerginlik, yeme bozukluğu problemleri, fazla somut aktivite gibi durumlar da zayıflığa neden olabilmektedir.

Fazla zayıflık da çoğu hastalığa davetiye çıkarıyor

Zayıflık derecesi, obezite hastalığının tanısında kullanılan Gövde Kitle İndeksi hesaplanarak ölçülmektedir. Yaşa ve cinsiyete kadar değişmekle birlikte 18 yaşın altına tarafından olan değerler zayıflığa muhabere etmektedir. Yeterli karoser ağırlığı ve yağ kütlesi olmaması bağışıklık sisteminin zayıflaması, vitamin ve mineral eksikliğine bağlı hastalıklar, saç dökülmesi, tırnak kırılmaları, kadınlarda regl düzensizlikleri, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi afiyet problemlerine niçin olmaktadır.

kilo almak için çikolata, mantı, makarna yiyip yatmayın

Kilo alma diyetleri; zayıflık dereceleri ve varsa alt sağlık durumu problemleri göz önünde bulundurularak kişiye özel planlanmaktadır. Yalnızca pozitif yemek yemek, aşırı kalori ve karbonhidrat edinmek, fazla yağlı beslemek, yatmadan önce yemek kilo alma konusunda işe yaramayabilir. Kilo almaya çalışırken tıpkı kilo verme diyetlerinde olduğu gibi temel ilke “dinç” kilo almaktır.

Sağlıklı kilo almak için bu önerilere kulak verin

– Güne 1 su bardağı ya da 1 dere bardağı değin sade kefir ile başlayın. Uyanır uyanmaz bunu alışkanlık haline getirin.

– Kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin. kilo almak isteyenlerin en iştahsız olduğu öğün sabah saatlerdir. Batmış batmış bir öğün yapmak zorunda olmasanız da yumurta ve yanında 1 minik muz, 1-2 dilim peynir, 1-2 adet grisini gibi alternatifler de dinç bir kahvaltı yerine geçecektir.

– Öğle ve akşam asıl öğünlerini mutlaka yapın. Yemek yemeye çorba ile değil ana yemek ile başlayın.

– Jurnal protein miktarınızı tamamlamaya özen gösterin. Örneğin 45 kg iseniz günde 60 gr kadar protein almalısınız. Hayvansal gıdalar protein açısından zengin olan gıdalardır (60 gr protein: 1 yumurta + 2 dilim (60 gr peynir) + 1 su bardağı kefir + 1 kase yoğurt (300 ml) + 150 gr et ya da tavuk ya da balık olarak hesaplanabilir).

– Karbonhidrat tüketirken rafine olanları yok karmaşık olanları seçin. Yani şeker ve şeker içeren gıdalar, beyaz un ve ürünleri, darı (dekstroz) şurubu taşıyan besinlerden uzaktan durun. Tam tahıllı un ve ürünlerini, kuru baklagilleri tercih edin.

– Günde 1 yemek yemek kaşığı bal, reçel veya pekmezden fazlasını tüketmeyin.

– Günde 1 aya değin kuruyemiş (ceviz, fındık, fıstık, kaju, kabak çekirdeği) tüketin.

– Günde 1-2 porsiyon taze mevsim meyvesini mutlaka tüketin.

– Günde 8-10 su bardağı su tüketin. Bu suyu öğünlerle birlikte değil öğün arasında tüketmeyi seçim edin.

– Her çare gibi besin tedavilerinin de kişisel olduğunu unutmayın. Mutlaka uzman ve diyetisyen kontrolünde ilerleyin. Beslenmenin yanına yardım ürünlere veya takviye medikal tedavilere ihtiyacınız olabileceğini unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.