Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Diyet günlüğü ile sağlıklı kilo verin

17.02.2021
216
Diyet günlüğü ile sağlıklı kilo verin

Besin uzmanlarının çoğu, kilo atamak ve uzun süreli bir kilo kontrolü karşılamak açısından, diyet günlüğü tutmanın kritik olduğunu düşünüyor. Ay sonunda kilonuzda bir değişim olmadığını gördüğünüzde baktığınız ilk yer perhiz günlüğünüz olmalı. Genelde çoğu insan, kendilerine müsade verdiği ve “haftada bir yiyorum, ne olacak bundan” diye düşündüğü o tatlıların, doğrusu düşündükleri kadar aralıklı aralıkla olmadığını görüyor. Başlıca aşırı yemek yemek yemenin nedeni hissi açlıktır.

Yediklerinizin bilincinde olun

Perhiz günlüğü tutarken yalnızca ne yediğinizi değil, hangi ruh halinde olduğunuzu da yazmalısınız. Bu Nedenle hangi yiyecek gruplarını hangi ruh hallerinde yediğinizi de bulabilir ve önleminizi ona göre alabilirsiniz. Örneğin regl dönemlerinizde mi canınız daha fazla çikolata çekiyor yoksa bir şeye sıkıldığınızda mı; bunu biliyor musunuz? Eğer yediklerinizin bilincinde olursanız, yeniden o ruh haline girdiğinizde, daha akıllıca tercihler yapabilirsiniz.

Bunu bir terapi olarak düşünün. Gerçekten cümbür cemaat kendi doktorudur. Kimse sizi sizden daha iyi anlayamaz ve sorunlarınıza sizden daha iyi bir çözüm bulamaz. Kendi kendinize uygulayacağınız bu yazılı terapi ile ayrıca kendi iç sesinizi dinleyecek, hem de yedikleriniz ve yaşadıklarınızın ne dek benzer olduğunu göreceksiniz. “Ben diyetimi bozmuyorum, harfi harfine uyguluyorum, diyet günlüğüne ihtiyacım yok” diyorsanız, hepimiz o yollardan geçtik deriz. Bir diyete başlarkenki heyecan ve motivasyon, birkaç ayın sonunda yok olmasa da epeyce azalır, çünkü doğal olarak kilo verme süreci yavaşlar ve bunu niye yaptığınızı sıkça kendinize sorar olursunuz. İşte tam da bu durumda perhiz günlüğü devreye girer.

Motivasyonunuzu kaybettiğiniz anda diyet günlüğünüzün birincil sayfalarına göz atarsanız, keza o günlerdeki kilonuzu görerek mutlu olacak, ayrıca de neden kilo saptamak istediğinizi yazdığınız satırları okuyarak, bunu kendinize hatırlatmış olacaksınız.

Diyet günlüğünde neler olmalı

Günlüğün birincil sayfasında neden kilo atamak istediğinizi, kaç kilo saptamak istediğinizi, o kiloda neler hissettiğinizi yazın. Daha Sonra günün tarihini atarak başlayabilirsiniz. Peki günlüğe iyice ne yazmanız gerekiyor?

– Ne yediğiniz ve içtiğiniz: Spesifik olun, en minik detayına kadar yazmayı dikkatsizlik etmeyin. Tüm kaçamaklarınız dahil her şeyi yazmalısınız.

– Ne dek yediğiniz: Kaç porsiyon yediniz, büyüklüğü ve gramı ne kadardı, kaç adetti.

– Kaç kalori aldığınız: Eğer yediklerinizin kaç kalori olduğunu biliyorsanız, mutlaka anekdot edin, bilmiyorsanız da internetten bakmaya çalışın.

– Ne süre yediğiniz: Yediklerinizin yanına saatini de yazmayı ihmalkârlık etmeyin. Günün hangi saatlerinde daha fazla yediğinizi öğrenmeniz gerekiyor. – Nerede yediğiniz: Yemeğinizi nerede yediğiniz de kayda değer. En fazla nerede yemek yediğinizi böyle bulabilirsiniz.

– Kiminle yediğiniz: Yalnız mıydınız yahut birileri var mıydı yanınızda, not almayı unutmayın. Acaba yalnızken mi daha çok yiyorsunuz, başkalarıyla mı.

– Ne yaptığınız: Yemek yerken diğer şeyler uğraşıp uğraşmadığınız (Tv izlemek, gazete okumak, araba göstermek, bilgisayar başında elde etmek vs.)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.