Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Hamileyken Kullanılacak Kozmetik Mahsulleri

22.04.2021
187
Hamileyken Kullanılacak Kozmetik Mahsulleri

Hamıleyken hanımlarımız elbetteki bakımını ıhmat etmemektedir. Bizlerden siz kıymetli okurlarımıza Hamilelik yarıyılında makyaj yaparken hangi kozmetik mahsulleri kullanacağınızı ve nelere dikkat edeceğinizi bahsedeceğiz.Kozmetik mahsuller hoş bir cilde sahip olmakta büyük katkı sağlarlar. Ancak kozmetik mahsullerde bulunan kimyeviler gebelik ve emzirme yarıyılında bebeğinizi ve sıhhatiniz tehdit edebiliyor. Hamilelikte kozmetik kullanımıyla ilgili bilgileri Uz. Dr. Zerrin Baysal açıklıyor…
Hamilelik Yarıyılında Kozmetik
Etiler Memorial Polikliniği ve Memorial Sağlık Kurumu Cildiye Kısmı ’nden Uz. Dr. Zerrin Baysal “Gebelik yarıyılında kozmetik kullanımı “hakkında bilgi verdi. Hamile bayanların en büyük kasvetleri; ilaç, ışın, kimyevi maddeler ve ten yoluyla maruz kaldıkları maddelerin hasarlarıdır. Bu kimyevi maddeler; solunum yoluyla, ağız yoluyla veya derisel temas ile alınabilirler. Bazı maddeler anne karnındaki bebeğin fetus gelişimini negatif etkileyeceği gibi bazı maddelerinde hiçbir yan tesiri olmadığı deneylerle gösterilmiştir. Kimilerinin ise, makûs tesirlerinin olup olmadığı hali hazırda bilinmemektedir.Bu yan tesirler, bebeğe hem fiziksel hem de akılsal hasarlar verebilir, gelişimini engelleyebilir.
Özellikle saç boyarken ihtiyatlı davranın
Kozmetik saç boyaları, kremler, parfümler, arınıcı maddeler vs.. kullanımında, genelde, en sık problem saç boyalarıdır. Sıklıkla kullanılan, kalıcı ve yarı kalıcı boyaların içindeki maddelerle yapılan deneylerde, bebek üzerine hasar verici tesirler görülmemiştir. Fakat ihtiyatlı davranmak için, doğum sonrasına kadar saçların boyatılmaması daha uygundur. Farklılık yapmak, beyazlarınızı saklamak veya dip boya yaptırmak istiyorsanız, hamileliğin ilk üç ayından sonra, nebatsal saç boyaları kullanabilirsiniz.
Saç düzleştirme ve perma harekâtlarını gebelik sonrasına bırakın
Saç düzenleyicilerin straightener ki bunlar sodyum hidroksit ve bisülfit denilen kimyevi yaradılışlardır ve kullanılmaları öneri edilmemektedir. Saç düzenlemelerin, hava ısı ve press yolu ile yapılması daha tehlikesizdir. Perma gibi usullerde ise kullanılan kimyevi maddeler saçlı tenden emilip kana karışabilir. Bunların kullanılması ile bebekte doğumsal sakatlık büyümesi arasında ilişki tespit etilememiştir, fakat tamamen emin olduğunu söyleyebilmek içinde daha fazla araştırmaya lüzum vardır.Cilt için kullanılan kremleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Cilt çatlaklarının oluşmasını eksiltmek için kakao ve lanolin kremleri kullanılabilir.
Gebelik yarıyılında makyajın hasarlı olup olmadığı da sıkça sorulan suallerden biridir. Ancak; bu mevzuda rastgele bir çalışma yapılmamış olmakla beraber; bugüne kadar makyajın gebelik üzerinde negatif bir tesiri görülmemiştir.
Bebeğin gelişimindeki en ehemmiyetli zaman ilk üç aydır. Bu vakit içindeki hasarlar öteki aylara göre daha fazla olmaktadır, kısa bir vakit için azıcık daha dikkatli olmak hem bizim hem de bebeğimizin sıhhati açısından verimli olacaktır.
Çok sıcak su ile banyo yapmaktan kaçının
Gebelik her doğrultusuyla dikkat ve bakım isteyen bir süreç. Sıhhatli bir bebek sahibi olmanın yanında, annenin de kendine itina göstermesi arzulanan ve göz arkasını edilmemesi gereken bir nokta. Gebelikte ve sonrasında anneleri en fazla üzen mevzuların başında ise fazla kilolar ve cilt problemleri çatlaklar geliyor.
Doğumdan sonra bedenin deforme olmaması için gebelik sırasında çok uzun süren ve çok sıcak banyolardan sakınmak gerekiyor.Aslında sadece ılık bir duş en uygunudur. Arada bir yapılacak hafif kese, kan dolaşımını artırır. Daha sonra kol ve bacaklara beden sütü de tatbik ettiğinizde günlük beden bakımınız bitmiş demektir.
Hamilelikte fizyolojik cilt farklılıkları ile baş etmek mümkün
Hangi bayanda hamilelikte ne gibi bir cilt farklılığı ortaya çıkacağını varsayım etmek güçtür. Bazı anne adayları Hamilelik hakkında daha fazla bilgi”>hamilelik yarıyılında rastgele bir cilt meseleyi yaşamazken, kimilerinde cilt kuruluğu, karın çatlakları, kaşıntı, ciltte yağlanma gibi meseleler ortaya çıkabilir. Bazı anne adaylarında da başta surat olmak üzere bedenin her yerinde çok rakamda kirler oluşabilir.
Hamilelikte cilt farklılıklarının mesulü hamileliğe bağlı her cins farklılıkta olduğu gibi hamilelik yarıyılında çoğalan hormonlardır…
Melasma, Kloazma Hamilelik maskesi
Sıklıkla yanaklar, alın, üst dudak, burun ve çenede kumpassız hudutlu kahverengi kirlere “hamilelik maskesi” denir. Yüzde 70-90 bayanda görülen bu pigment çoğalışı doğumdan sonra sıklıkla ortadan kalkar. Ender vaziyetlerde pigment çoğalışı sanki bir vurma yaptırılmış gibi cildin derin katlarına ulaşır.Yazın bulutlu havalarda dahi güneşin UV ışınlarının cilde tesir gösterebileceği unutulmamalıdır.Lekelenme olan bölgelerin makyajla kapatılmasında bir mahzur yoktur.
Hamilelikte sivilceler
Hamilelikte özellikle 8. haftadan itibaren değişen hormonal etraf bazı anne adaylarında evvelden varolan sivilcelerin çoğalmasına ya da ilk kez hamilelik yarıyılında sivilcelerin ortaya çıkmasına neden olur. Ender vaziyetlerde ise varolan sivilcelerde eksilme görülür. Surat cildi pak ve kuru yakalanmalıdır. Sivilceler kozmetik meseleler yarattığında hekim teklifine göre topikal bölgesel ilaçlar kullanılabilir Dikkat edilmesi gereken öteki bir nokta da şudur: izotretinoin içerikli “sivilce ilaçlarının” doğumsal anomalilere neden olduğu ispatlanmıştır. Bu surattan hamilelik yarıyılında sivilceleriniz için ilaç kullanmadan evvel kesinlikle hekiminize danışmalısınız!
Tırnak farklılıklarını önemseyin
Tırnaklar cildin bir uzantısı olarak kabul edilirler ve hamilelik yarıyılında çoğalan hormonların tesiriyle tırnaklar yumuşayıp incelerek basit kırılır hale gelebilirler. Tırnak cilası gidişatı daha da kötüleştirebilir.Avuç içlerinde ve seyrek de ayak tabanlarında kızarıklık ve kaşıntı biçiminde ortaya çıkar. Palmar eritemin de öteki çoğu cilt farklılığında olduğu gibi hamileliğe bağlı olarak kandaki östrojenin çoğalması sebebiyle ortaya çıktığı düşünülmektedir. Kaşıntı şiddetli olduğunda ıslatıcı kremler verimli olabilir. Islatıcılara yanıt vermeyen kaşıntılarda ise hekim teklifine göre bazı ilaçlar kullanılabilir..

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.