Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Kiloyu hamilelikten önce alıyoruz

18.02.2021
178
Kiloyu hamilelikten önce alıyoruz

Hamilelik her tarafında anne adaylarının takıntısı haline gelen pozitif kilo, uzmanların görüşüne kadar gebelikten önce oluşuyor. Gebelikte şişmanlamak diye bir durumun söz konusu olmadığını gösteren uzmanlar, o dönemde alınan kilonun gebelik öncesi kilolarla benzer olduğunu belirtiyor.

Kilo verme durumu yaşanabilir

Vücut kitle indeksi 18,5 – 24,9 aralarında olan bayağı kiloya sahip bir kişinin, 10-12 aralarında kilo almasının ideal olduğunu belirten uzmanlar, anne adayının ağırlığının bundan daha aşağıda ise hamilelik baştan başa asgari 13-18 kilo arasında alması gerektiğini dile getiriyor. Aşırı şişman olarak tanımlanabilecek obez kadınlarınsa 7 kilodan fazla almamalarının sağlık durumu açısından önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, ilk 3 aylık dönemde, bazı gebelerde çok yoğun bulantı olabildiğini ve bu yüzden yemek yemek yenilemediği için kilo alınamama, hatta kilo verme gibi durumların yaşanabileceğini ifade ediyor.

İdeal kiloları dengede tutun

Gebelik boyunca gebeliğin birincil 3 ayında 0,5-1 kg, gebeliğin 4,5,6’ıncı aylarında 1’er kg ve gebeliğin 7,8,9’uncu aylarında 2’şer kg alınmasının ideal olduğunu bildiren konunun uzmanları, bunun dengede tutulmasını özellikle öneriyor. Bir Takım haftalarda iştahın fazla artabileceğini ve seri kilo alımı olabileceğine aksan yapan uzmanlar, bazı haftalarda da iştahsızlık olup kilo alımının durabileceğini, bu durumda da dengelenmiş ve sağlıklı besleniliyorsa ve kilo kontrolüne uyarı ediliyorsa endişelenmeye gerek olmadığını söylüyor. Bir ay içinde 3 kilogramdan artı kilo alımı veya kesintisiz kilo verme gibi bir durumların olduğu takdirde ise besin alışkanlıklarının gözden geçirilmesi gerektiği yeniden uzmanlar tarafından öneriliyor.

18 kilonun üzerinde alanlar dikkat

öte taraftan araştırmalara tarafından 18 kilogramın üstünde kilo bölge gebelerde yüksek tansiyon, hamilelik şekeri, kocaman bebek doğurma oranın artması, buna alt olarak zor doğum, doğum sonu annede fazla kilo retansiyonu ve obezite gibi durumları ortaya çıkabiliyor. Yeni trendlere kapılıp, uygunsuz sıkı zayıflama diyetleri yaparak, alınması gerekenden daha eksik kilo alanların da erken doğum eylemi ve bebeklerinde gelişme geriliğinin daha sık gözlendiği ifade ediliyor. Kayda Değer olanın gebelikte uygun miktarda ve düzenli şekilde kilo alarak, doğuma olağan bir kiloda girmek olduğunun altını çizen uzmanlar, doğumdan sonra da yavaş yavaş içten şekilde bu kiloları vererek eski forma dönülebileceğini kaydediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.