Rahim ağzı kanserinde kaçırmamanız gereken ilk işaret
Rahim ağzı hücrelerinde meydana gelen bir kanser türü olan rahim ağzı kanseri, bütün dünyada kadınlar arasında en sık görülen dördüncü kanser türüdür. İstatistiklere kadar, her sene yaklaşık 13.000 kadına rahim ağzı kanseri teşhisi konuyor ve her yıl takriben 4.000 kadın bu yüzden ölüyor.
En önlenebilir kanser türlerinden birisi olan rahim ağzı kanseri, genellikle 35 ila 44 yaş arası kadınlarda teşhis edilir. Rahim ağzı kanserş hakiki bir risktir ve bunu önlemenin en önemli kısımlarından biri, erken belirtileri bilmektir. Uzmanlara kadar rahim ağzı kanserinin birincil erken belirtisi vajinal kanamadır.
Oysa problem, aylık döngüler ve hormonal değişikliklerin yanı sıra arada bir vajinal kanamanın birçok kadın için yaygın olabilmesidir. Oysa bunlar göz ardı edilmemelidir. Herhangi bir anormal vajinal kanama, bütünüyle emin olunmasa bile bir sıhhat uzmanına danışılmalıdır.
Anormal kanamalara uyarı
Anormal vajinal kanama, cinsel ilişki sırasında veya ardından, regl dönemleri aralarında ve menopozdan sonradan olan kanamalar olarak sınıflandırılır. Ayrıca, rahim ağzı kanserinin öteki erken belirtileri arasında bel veya pelviste sızı, alışılmadık veya antipatik vajinal akış ve cinsel ilişki sırasında sızı veya hastalık bulunur. Bu belirtilerin herhangi biri ortaya çıkarsa, doktorunuza başvurmanız en iyisidir.
Erken belirtilerden daha sonra ortaya meydana çıkan belirtiler ise; mesanenin kontrolünü kaybetme, şiddetli vajinal kanama, idrarda kan, bir ya da iki bacağın şişmesi, kabızlık, normalden daha artı tuvalete çıkma, sırt tarafında şiddetli ağrı, bel ve leğen kemiği ağrısıdır.
özel içeriğidir.
Henüz yorum yapılmamış.