Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Şifayı sentetik ilaçlarda aramayın

18.02.2021
193
Şifayı sentetik ilaçlarda aramayın

Çevre soğuk algınlığı veya nezleye yakalanmış, hapşıran, öksüren kişilerle dolu. Otobüste, alışveriş merkezlerinde, öteki kapalı mekânlarda, hasta olsa da gezinen ve dolayısıyla etrafa mikrop saçan halk var. Dolayısıyla, bu rahatsızlıklardan korunma böylece olası olmuyor.

İşte Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr.Ekrem Sezik’in, şifa reçetesi…

bitkisel

Hastalanma belirtileri başlayınca ne yapmalı

Anında sentetik ilaçlar ve bilhassa antibiyotik kullanmayın.

Eczacınızdan Afrika sardunyası kökünden hazırlanmış damla şeklindeki bir preparatı isteyin. Ürün adını eczacınız “Afrika sardunyası damlası” istiyorum dediğinizde size söyleyecektir. Dozu prospektüsünde yazılmış.

Başka neler yapmalı

Soğuk algınlığı veya nezle solunum sisteminde meydana kazanç. Boğaz ağrısı vb. hususlar da hastayı çok rahatsız eder. Gargara yapılması boğazdaki bu durumun giderilmesine tezgâhtar olur. Sentetik maddeler ile hazırlanmış gargaralar yerine adaçayından hazır bir gargara kullanılmasını tavsiye ediyorum.

adaçayı

Adaçayı

Adaçayının antibakteriyel ve antiviral etkileri var. Hastalık süresinde akarsu olarak içmenin yanında, gargara yapılması da çok etkili oluyor. Hazırlanış ve uygulamayı şu şekilde yapınız.

Gargara hazırlanması

Porselen bir kupaya 1 poşet adaçayı konur. Üzerine sıcak su, kaynar değil, ilâve edilip üzeri kapalı olarak 10 dakika beklenir, adaçayı çıkarılıp, sıvının ısısının düşmesi beklenir, bu sıvı ile gargara yapılır. Sıvının ılık olmasına uyarı ediniz, yahut boğazınız yanar. Gargara yaptıktan sonradan asgari 1 saat herhangi bir şey yiyip içilmemelidir. Her sefer taze hazırlanan bu akarsu ile günde 4-5 kez gargara yapılabilir. Boğaz ağrısına ve yanmasına iyi gelir.

ıhlamur

Istikrarsız alımı

Soğuk algınlığı ve nezlede bol akıcı edinmek gerekir. Akıcı alımının yanında bu rahatsızlıkların belirtilerini azaltıp, hatta giderip şipşak iyileşmenizi sağlayacak bitki çaylarının kullanılmasında yarar var. Akışkan ihtiyacı için, aktarlardan kalitesi belirli olmayan bitkilerin alınıp kullanılmasını nasihat etmiyorum. İşte size bir nehir tarifi.

Soğuk algınlığı çayı

Ihlamur (1 poşet), papatya (1 poşet), adaçayı (1 poşet), karanfil (4-5 adet), tane karabiber (4-5 adet), zencefil (2-3 ince dilim), bir tutam kekik, orta yükseklik bir elmanın kalın soyulmuş kabuğu minimum yarım litre istikrarsız alabilecek bir cam ya da porselen demliğe konur. Parça iyi kalite tarçın varsa, küçük bir kabuk parçası da ilâve edilebilir, üzerine 5-6 su bardağı sıcak su ilâve edip 15-20 dakika kadar dere gibi demlenir, süzüp içilir. Tatlandırıcı olarak fincana 1-2 kaşık bal ilâve edilebilir. Bu çayı, göğüs yumuşatıcı, balgam söktürücü ve rahatlatıcı olarak öğüt ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.