Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Surat Gerdirmede Kullanılan Usuller

25.04.2021
170
Surat Gerdirmede Kullanılan Usuller

Günümüzde surata genç ve dinç bir görünüm kazandırmak için pek çok usul uygulanıyor. Bunlar birleştirildiğinde daha kalıcı, az tehlikeli ve az karmaşıklıklı neticelere erişilebiliyor.
Surat germe operasyonu denilince hemen usumuza tüm surat teninin, ten altı yapılarından ufalayıp tam buruşuklukları giderecek biçimde gerilmesi gelebilir. Ama yüzdeki buruşuklukların hepsini yalnızca teni gererek ortadan kaldırmaya çalışmak mimiksiz bir ifade ortaya çıkarır, bu da surata bir maske görünümü verebilir. Oysa alın, göz ve dudak etrafındakı buruşukluklar ilave metotlarla ayrıca rehabilitasyon edilebilir. Surat germe operasyonunda derinlik olarak üç katmanda işlem yapılabilir: En üstteki katman tendir ve yalnızca bunun tek başına fazla gerilmesi ile “rüzgara karşı yürüyen bir insanın surat görünümü” ortaya çıkabilir.
Ehemmiyetli olan ikinci katman, başka bir deyişle surata geçim ve karar sağlayan, SMAS denilen katmandır. Bu katmanla beraber boyun ve alın kaslarının ayrı olarak gerilmesi, daha doğrusu sarkmış gidişattaki yerlerinden daha önceki pozisyonlarına getirilmesi, surata daha önceki natürelliğini ve dinamizmini kazandırır.
Üçüncü katman ise periost denilen, kemik üzerindeki katmandır.Bazı otoriteler bu metodu uygulayarak suratı gençleştirmenin yanında yüzde keskin ifade farklılıklarının alana gelmesine neden olmuşlardır. Bu farklılık olasılığı operasyondan evvel hastayla kesinlikle konuşulmalıdır.

Surat gerdirmede neler uygulanıyor?
Face styling: Face lifting ile tam surat buruşukluklarını gidermek muhtemel değildir, dolayısıyla başka ilave usullerle kombine etmek gerekir. Ekzodermpeeling, laserpeeling, dermabrazyon, yağ veya öteki dolgu maddeleri ile doldurma harekâtları gibi. Dünyada bazı plastik cerrahlar son zamanlarda popüler olan bu kombinasyon usulünü “Face styling” olarak adlandırıyor.
Midface-lifting: Olağan face lifting’de genellikle suratın sarkmış olan orta kısmını aktif bir biçimde germek muhtemel değildir. Suratın orta kısmının sarktığı vaziyetlerde “midface-lifting” denilen orta surat germe usulüyle bu kısımlar, alt göz kapağının kenarından yapılan kesiyle tamamen kemik üzerinden sıyrılıp yukarı asılır. Ten ve onun altındaki SMAS katmanının çekilmesiyle suratın yalnızca üçte ikilik alt kısmı gerilir.Ayrıca devamlı kaş çatmadan veya güneşten gözü koruma refleksinden dolayı kaşlar arasında ortaya çıkan dikey derin çizgiler de surata sert bir ifade verebilir. Günümüzde botoks enjeksiyonları ile bu buruşukluklar yalnızca geçici olarak ortadan kaldırılabilmektedir. Aralıksız ise yalnızca alın germe operasyonu ile sağlanabilir. Olağan olarak alın saç hududundan 3-4 cm. kadar içeriden, bir şakaktan diğer şakağa kadar uzanan bir kesiyle alın teni alın kasıyla beraber alın kemiğinden sıyrılır, fazla faal olan alın ve kaş çatma kasları kısmi olarak zayıflatılır veya kesilerek pasif hale getirilir. Alta sarkmış kaşlar daha önceki pozisyonlarına getirilir ve saçlı tenden 1-2 santimlik bir şerit çıkarılarak alın gerilir.
Endoskopik alın germe ve kaş kaldırma: Özellikle gençlerde, alınları fazla hafiflememiş, çok fazla ten çıkarılması gerekmeyen hastalarda 3-5 mini kesi ile tam alın tenini mobilize etmek ve endoskopik kamera takviyesiyle görerek kaş arası kaslarını zayıflatmak ve kaşları klasik pozisyonlarına getirmek olasıdır. Endoskopik alın germenin kalıcılık süresi olağan alın germe operasyonunun kalıcılığı kadar uzun değildir.
Kaş kaldırma: Alın germe gibi büyük operasyon harekâtı heves etmeyen hastalarda ve özellikle erkeklerde, kaşın üst asabından yapılan kesiyle elips biçiminde ten çıkartılması ve bu biçimde kaşların klasik pozisyonlarına getirilmesidir.Çökmeye başlamış yanak bölgesinin yukarıya kaldırılması ve göz çevresindeki buruşuklukların gevşetilmesi sağlanır.
Mini-lifting: 40 yaş etrafındaki, boyun sarkıklığından ziyade yanağın sarktığı vaziyetlerde uygulanan, fazla kesi gerektirmeyen, genellikle yalnızca tenin gerdirildiği bir usuldür. Bir Hayli cerrah tarafından da “Model-lifting” diye adlandırılır. Kalıcılığı çok uzun süreli değildir.
Midi-lifting: Mini-lifting’e ilave olarak derin katmanların da gerildiği bir metottur. İşkadınlarının ve erkeklerin çok rağbet ettiği bir usul olmaya başlamıştır. İyileşme sürecinin kısalığı ve kalıcılığının mini-lifting’e kıyasla daha uzun olması avantajlarıdır. Boyun gerilmesinin gerekmediği vaziyetlerde kısa kesilerle uygulanması olasıdır..

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.