Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Susuzluğu gideren gıdalar

18.02.2021
238
Susuzluğu gideren gıdalar

Sıcak yaz günlerinde yediklerimiz ve içtiklerimizin önemi bir kat daha artıyor. Soğuk içeceklerle ferahlamaya çalışsak da bu geçici bir çözüm oluyor. Peki vücudun susuz kalmasını nasıl engelleriz? Bilhassa tüketeceğimiz bir takım gıdalar, aşırı sıcaklarda hem susuzluğu gideriyor keza de zorunlu vitamin ve mimeralleri sağlıyor. İşte harareti dindirecek ve susuzluğu giderecek belirlenmiş başı gıdalar.

Hurma

Oldukça Çok potasyum, magnezyum ve demir içeren hurma adete bir mineral bombası. Spor yapanların harcadıkları enerjiyi hızlı bir şekilde baştan veriyor. 3 adet hurma, susuzluğu da gideriyor.

Siyah üzüm

Antioksidan özelliği fazla adaleli olan ve yaz aylarında zahmetsizce bulunabilen 2 yemek yemek kaşığı siyah üzüm de susuzluğu gideren gıdaların başında geliyor.

Meyan şerbeti

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve sıcak havalarda gazlı içeceklerin yerine seçim edilmesi gereken ve susuzluğu gün boyu gideren ender içeceklerden bir her birine. 1 su bardağı tüketmeniz tatmin edici olacaktır.

Kavun ve karpuz

Yaz meyvelerinden olan kavun ve karpuz da soğuk olarak tüketildiğinde uzun süre su içme ihtiyacını gideriyor.

Ev yapımı yoğurt

Evde hazırlanacak olan mayalanmış tuzsuz yoğurt da susuzluğu gidererek yazın sıcak günlerinde susuzluğu önler. 1 kase harcamak yeterlidir.

Yumurtanın beyazı

Yumurta akının çoğunluğunu yaratıcı ovalbumin, tam bir protein kaynağıdır. 2 adet yumurta akı hem susuzluğu giderir hem de tok tutar.

Türk çayı

Kahvaltıda içeceğiniz 2 kadeh Türk çayı vücudunuzun susamış kalmasını önler

Salatalık

İçeriğinin büyük bir kısmını su yaratıcı salatalık susuzluğu gideren sebzelerin en başında kazanç.

Marul

Bir kase marul salatası tüketmeniz susuz kalmamanızı önler.

Nar ekşisi

Şeker ve Kan Basıncı hastalarının tüketmesi gereken bir yiyecek olan nar ekşisi susuzluluğu gideriyor. Bir yemek kaşığı tüketmeniz tatmin edici olacaktır.

Ceviz

Faydaları saymakla bitmeyen cevizde susuzluluğu gideren gıdalar arasında. Kahvaltıda 2 adet tam ceviz yemeniz yeterli olacaktır.

Vişne hoşafı

İçerdiği mineral ve vitaminler bir uçtan bir uca, birçok hastalığa aleyhinde koruma kalkanı yerine geçiyor. İçtiğiniz bir kase vişne hoşafı vücudun susamış kalmasını önler.

Hibiskus

Kolestrolü düzene sokan Hibiskus çayı bir fazla hastalığında şifası. Sahurda 2 kadeh Hibiskus çayı susuzluğunuzu giderir.

Çörek Otu

Günde tüketeceğiniz 1 tatlı kaşığı çörek otu hem bağışıklık sisteminizi güçlendirir ayrıca de susuzluluğunuzu giderir.

Mercanköşk çayı

1 bardak mercanköşk çayı keza hazımsızlığınızı ayrıca de susuzluluğunuzu giderir.

Şeftali

1 adet şeftali ve ya 1 kase şeftali hoşafı Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Bağırsakları yumuşatır. Hazmı kolaylaştırır. Susuzluğu ve ağız kokusunu giderir.

Domates

Yüzde 95 oranında su içeren domates, serinleten bir sebze. Domateste bol miktarda magnezyum, potasyum ve kalsiyum, ayrıca vitamin ve lif bulunuyor. Tüketilmesi gereken arz 1 adet.

Maden suyu

İçme suyuna kıyasla manden suyunda, sodyum, magnezyum, kalsiyum gibi değerli katyonlar, ayrıca klorür, sülfat, nikrat ve hidrojen karbonat gibi anyonlar bulunuyor. Soda susuzluğu gidermekte epeyce etkin bir içecek. 1 adet tüketmeniz tatmin edici olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.