Vefat derhal vücutta ne olur doktorları bile korkutan teferruat!
13. CİLT GEVŞER
Cildimizin kayması, gazlar biriktikçe artar, yani kemik ve kastan ayrılır.
14. KEMİKLER EN SON YIKILIR
Bakteriler, mantarlar ve diğer organizmaların vücudumuzun geri kalanıyla birlikte ortadan kaldırılmasından on yıllar sonradan kemiklerdeki protein sonunda parçalanır ve hidroksiapatit bırakarak toza dönüşen bir kemik mineraline dönüşür.
Vefat hemen vücutta ne olur? Ölüm hatıra sonrası vücudun ayrıntılarıyla durduğunu düşünsek de aslında yürek durduktan sonradan karoser büyük bir çalışmaya girer. Pek ama ara sıra çıkardığı sesler ve ortaya çıkan hareketler doktorları bile yerinden sıçratabilir. İşte vefat anı sonrası vücutta meydana gelen 14 değişiklik.
1- KALP DURUR KAN HAVUZLANMAYA BAŞLAR
Kalbin durması tıbben vefat hatıra olarak nitelendirilir. Yürek durduktan sonradan vücuun öbür bölümleri ayrı ölüm sırası izlemeye başlıyor. İlk değişim kan damarlarında görünüyor. Yürek kanı pompalamayı bırakıca kan damarlarda toplanıyor ve akıntı duruyor.
2- GÖVDE RENGİ DEĞİŞMEYE BAŞLAR
Kan akışı durunca karoser iki tonlu bir renk almaya başlar. Bunun nedeni, vücudumuzun en daha alçak kısmındaki kanın yerçekimi doğruca çökelmesidir, bu da çürümüş gibi bir görüntünün oluşmasına niçin olur. Kanın çökmediği yerlerde ise aşırı kansız beyaz bir renk oluşur.
3- VÜCUT ISISI DÜŞER
“Ölümlü soğutma” olarak da aşina bu koşul vücudumuzun 36.5 dereceye sabitleniş ısısında kayıp yaratır ve ceset soğur.
4. CESET DEMİR GİBİ SERTLEŞİR
Ölümden bir kaç saat sonradan hücreleri besleyen sistemin inşa taşı adenosin trifosfat seviyelerindeki afet sebebiyle sertleşme başlar. Bu vücutu demir gibi sertleştirebilir. İlk olarak boyun kasları ve gözlerde başlar.
5. KAROSER HALA HAREKET EDEBİLİR
Evet, kanımız toplandı ve uyuştu, ama bedenlerimiz öldükten saatler sonradan bile hala seğirme ve esneme yeteneğine sahiptir. Bunun nedeni, kas dokusunun öldüğü ve birkaç kasın büzülmesine tabi olarak hareket edebiliyor olması.
6. TÜM KIRIŞIKLIKLAR GİDER
Kaslar çözülmeye başladıkça yüz hatları düzleşmeye başlar. Kışıklık ve kaş çatma izleri değil olur.
7. BAĞIRSAKLAR BOŞALMAYA BAŞLAR
Her ne dek vücutta sertleşmeler olsa da iç organlarda bu işlem fazla daha yavaş ilerler.Beyin işlevsiz işlevleri düzenlemeyi kestiği için bağırsak içindekiler kontrolsüzce dışarı çıkabilir.
8. KOKULAR ÇIKMAYA BAŞLAR
Ölen hücreler, bakteriler ve mantarlarla birlikte salgınan enzimler fena kokunun salınmasına niçin olur.
9- SES ÇIKARABİLİR
Görünüşe göre bu ayrıntı hala doktorları ve hemşireleri korkutuyor! Vücudumuz, sertleşme ve gaz salgılayan bağırsaklarımızın birleşimi baştan sona gıcırdayacak ve inleyecektir.
10– Bağırsaklarımız bakteri içerisindeyken, bağışıklık sistemi kapandıktan sonra, bu bakteri esas olarak vahşileşir ve bağırsaklarımızı sindirir.
11. GÖZLER VE DİL ŞİŞER
Organlarımız parçalandıkça ve bağırsaklarımız gaz ürettikçe, bu gazlar gözlerimizin şişmesine ve dilimizin şişmesine niçin olur.
12.SON YIKIM
Organlarımızın sıvılaşması olarak da bilinen bu faz hücrelerimizin parçalanmaya devam etmesi ve proteinlerin ayrışması nedeniyle doku bütünlüğünün kaybolmasıyla olur.
Henüz yorum yapılmamış.