Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Sindirimi kolaylaştıran 5 nehir

17.02.2021
206
Sindirimi kolaylaştıran 5 nehir

İnsanlar binlerce yıldır sindirim sorunları ve öteki hastalıkların tedavisi için nehir içiyorlar. Bir Takım nebati çaylar; mide bulantısı, kabızlık, sindirim güçlüğü gibi sıhhat problemlerinin tedavisine muavin olduğu bilinmektedir. Bu çayların çoğu yaygın olarak bulunabilmekte ve yapılması kolaydır.

İşte sindirim sağlığınızı iyileştirebilecek 5 çay.

1. Nane

Mentha piperita bitkisinin yeşil bir otu olan nane, canlandırıcı aroması ve mideyi yatıştırması ile bilinir.

Bazı çalışmalar, naneli bir alaşım olan mentolün sindirim sorunlarını iyileştirdiğini göstermiştir.

Nane yağı bazı durumlarda kalın bağırsağı etkileyen ve mide ağrıları, şişlik, gaz ve diğer hastalık verici semptomlara neden olabilen iltihaplı bağırsak sendromunu (IBS) yatıştırmak için kullanılır.

Nane çayı gerçekleştirmek için, 7-10 taze nane yaprağını 10 dakika boyunca 1 kadeh (250 ml) kaynar suya batırın. Süzün ve için.

2. Zencefil

Zencefil, Asya’ya özgü bir çiçekli bitkidir. Köksapı (gövdenin yeraltı kısmı) dünya çapında popüler bir baharat olarak kullanılır.

Zencefildeki gingeroller ve shogaoller olarak bilinen bileşikler, mide kasılmalarını ve boşalmasını uyarmaya muavin olabilir. böylece zencefil; mide bulantısı, kramp, şişkinlik, gaz ya da hazımsızlığa tezgâhtar olabilir.

Zencefil çayı yerine getirmek için 2 yemek yemek kaşığı (28 gram) dilimlenmiş zencefil kökünü 2 bardak (500 ml) suda 10-20 dakika kaynatın. Süzün ve için.

3. Rezene

Rezenenin meyan kökü sözde bir tadı vardır ve ham veya pişirilmiş olarak tüketilebilir. Çalışmalar, rezenenin mide ülserlerini önlemeye yardımcı olduğunu göstermiştir. Bu kabiliyet, otun ülser gelişimi ile benzer hasarlarla savaşabilecek antioksidan bileşikleri sebebiyle olasıdır.

Ayrıca kabızlığın giderilmesine ve bağırsak hareketlerinin desteklenmesine asistan olabilir. 1 çay kaşığı (4 gram) rezene tohumunun üstüne 1 su bardağı (250 ml) kaynar su dökerek rezene çayı yapabilirsiniz. İçmeden önce 5-10 dakika bekletin. Ayrıca taze rendelenmiş rezene kökü ya da rezene nehir poşeti kullanabilirsiniz.

4. Karahindiba

Karahindibalar yabani otlardır. Sarı çiçeklere sahiptirler. Çalışmalar karahindiba ekstraktlarının adale kasılmalarını uyararak ve yiyeceklerin mideden ince bağırsaklara akışını teşvik ederek sindirimi artırabilen bileşikler içerdiğini göstermiştir.

Bir alıştırma karahindiba ekstresinin iltihapla savaşarak ve mide asidi üretimini azaltarak ülserlere karşısında korunmaya muavin olduğunu göstermiştir. bu nedenle, karahindiba çayı içmek sindirim sağlığını geliştirebilir.

Karahindiba çayı gerçekleştirmek için 2 karahindiba çiçeği ve 4 su bardağı suyu kaynatın, ardındaki ocaktan alın ve 5-10 dakika her tarafında dik olarak bırakın. İçmeden önce süzün.

5. Hatmi kökü

Hatmi kökü sindirim sistemini kaplayan mukus üreten hücrelerin üretimini uyarmaya yardımcı olabilir. Hatmi kökü iltihaplanma esnasında salınan bir bileşik olan histamin seviyelerini düşürmeye muavin olan antioksidan özelliklere sahiptir ve ülserlere karşı koruyabilir.

Hatmi kökü çayı yerine getirmek için, 1 yemek kaşığı (14 gram) kuru hatmi kökünü, 1 bardak (250 ml) kaynar suya karıştırın. Süzmeden ve içmeden önce 5-10 dakika bekletin.

Dyt. Serkan Sıtkı Şahin

email protected

özel içeriğidir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.