A’dan Z’ye menopoz döneminde yaşananlar
Kadınlar için baskı bir sürecin adıdır menopoz. Somut ve hissi olarak öbür bir süreçtir. Sıcak basması, gece terlemeleri ve dalgalanan ruh halleri gibi belirtilerle kendini gösterir. Kadınların bu alıngan dönemlerini kolaylıkla atlatarak, hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmelerini temin etmek için size A’dan Z’ye menopoz ile ilgili nasihat ve ipuçları hazırladık. Bu öneriler hayatın tadını çıkarmanıza yardımcı olacak.
Kaygı : Bu dönemde en fazla hissedilen şey kaygıdır. Hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağı ya da yaşlanmayla ilgili kaygılara kapılabilirsiniz. Gevşemek için kendinize vakit tanıyın ve jurnal rutinlerinize devam edin. En önemlisi de teşekkür borçlu olduğunuz şeyleri düşünün.
Kemik sağlığı: Menopozdan sonra kadınlar kemik yoğunluğunun takriben% 20’sini kaybedebilirler . Bu, kadınlar için, osteoporoz (kemik erimesi) ve kırıklar açısından risk demektir. Kalsiyum ve D vitamini, sağlıklı kemiklerin korunmasına muavin olur. Bol bol kuru meyve, balık ve süt ürünleri tüketmelisiniz.
Adet döngüsü: Menopozun birinci aşaması adet düzensizliğidir. Bu süreçte menopoz semptomlarının görülmesi yaygın olabilir. Eğer hayatınızı manâlı ölçüde etkiliyorsa bir doktora danışmanızda fayda var.
Sindirim sistemi: Bu dönemde yaşanan hormonal şartların değişmesi, şişlik ve fazla gaz oluşumuna neden olabilir. Sindirim sisteminizi cesaretlendirmek için aşırı dere ve kahve tüketiminden sakınmak gerekir. Yiyecekleri daha çok çiğnemek sindirim fonksiyonunu sağlamanıza muavin olacaktır.
Alıştırma: Aerobik ve yüzme gibi çalışma yapan kadınlar, daha uzun yaşama eğilimindedirler. Alıştırma, keza bedeninizi ayrıca de ruhunuzu daha dinç ayla getirecektir.
Dermansızlık: Vücutta enerji seviyesini aranjör hormonlardaki değişimler, menopoz döneminde yorgunluğunun temel nedenlerinden biridir. Bu süreçte iyi bir gece uykusu edinmek önemlidir.
Dışarı çıkmak: Essex Üniversitesi’nden yeni bir araştırma, öğle saatlerine doğada 15-20 yürüyüşe çıkanların, gece daha bakımlı uyuduklarını ve bu molanın uyku kalitesini arttırdığını buldu.
Sıcak basması: Sıcak basmasını tetikleyen bir fazla etken vardır ve bunlar kadından kadına başkalaşım gösterir. Genel itibariyle baharatlı yiyecekler, içki, sigara ve stresten kaçınarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
Kaşıntı: Menopoz döneminin yaygı problemlerinden biri olan kaşıntıyı durdurmak için cildi ıslak yetişmek problemi hafifletecek yöntemlerdendir. Banyo veya duş alırken, sıcak yerine ılık su kullanılmalıdır.
Eklem ve kas ağrısı: Bu sürecin problemlerinden biridir. oldukça çok kalsiyum ve magnezyum alabileceğiniz bir beslenme alışkanlığı edinmeniz üstünlük sağlayacaktır. Masaj ve akupunktur gibi alternatifler de denenebilir.
Gülmek: Çalışmalar, başkalarıyla etkileşim kurmanın, sağlıklı yaşam duygularını arttırdığını ve depresyon riskini düşürdüğünü gösteriyor. bu nedenle, eski arkadaşlarınızla buluşup şen zamanlar geçirmeye çalışın.
Cinsellik: Değişen hormon seviyeleri genelde libidoda azalmaya niçin olur. Şehvetli bağınızı artmak için eşinizle iyi iletişim kurabilmeniz önemlidir.
Duygudurum değişiklikleri: Menopozda en sık görülen semptomlardan biridir ve iyi gıda programı oluşturmak bu sorunun giderilmesinde önemli rol oynar. Vücudunuzu dengelenmiş yetişmek için protein, meyve, sebze ve fasulye, esmer pirinç, fındık gibi karbonhidratları tüketmeniz gerekir.
Gece terlemeleri: Meditasyon ve solunum egzersizleri gibi yatmadan önce gevşetme tekniklerini uygulayarak vücudunuz uykuya hazırlanmış ayla getirebilirsiniz.
Susuzluğunuzu giderin: Soğuk suyun gün her tarafında yudumlanması ve bir soğutma jeli veya spreyini elinizin aşağı bulundurmak sıcak basmalarına karşı hızlı bir rahatlama sağlayabilir.
Rahatlayın: Sizi strese sokan ve üzen şeyleri göz önünde bulundurmak için kendinize zaman sınırlaması koyun. 10 dakika sonra onlardan kurtulun.
Saç dökülmesi: Saçınıza uygun besleyici bir şampuan kullanmaya başlayın ve saçlarınızı fırçalamaktan kaçının.
İdrar yolları enfeksiyonları: Menopozda mesane daha hassas ülkü kazanç. Bakterileri idrar yolundan boşaltmaya tezgâhtar olması için bol miktarda su içmek yanı sıra hafif antibiyotik özelliklere sahip olan ve enfeksiyonu azaltan kızılcık veya limon suyu tüketebilirsiniz.
Kilo artışı: Menopoz sırasında görülen hormonal ve somut değişiklikler birçok kadının daha fazla kilo almasına neden oluyor. Porsiyonlarınızı aya boyutuna indirin. Protein, sebze ve karbonhidratı bu şekilde ölçerek tüketin.
Vitamin takviyesi: Dinç bir bağışıklık sistemi için yalnızca C vitamini almanız yetmez. Çinko, demir, bakır ve C, E ve B vitaminleri bağışıklık sistemini korumaya tezgâhtar olabilir. İyi çinko kaynakları kabuklu deniz hayvanları, karaciğer, sığır eti, nohut, kabak çekirdeği, fındık, kepekli tahıllar ve peynirdir.
özel içeriğidir.
Henüz yorum yapılmamış.