Anti – aging gıdalarla beslenin yaşlanmayı unutun
Yalnız bir mahsul ile anti-aging etkisini tutmak yanlıştır. Cildin vazgeçilmezi olan vitamin, mineralleri doğal yollarla almıyor, eğer ama yeterince su içmiyorsak istediğimiz değin müthiş kremler kullanalım iyi netice almamız olası değildir.
Cildinize değer tahsis etmek için katiyen geç değildir, sadece uygulayacağınız prensipler yıllarca size menfaat kazandıracaktır. Teninize ne dek bakarsanız cildiniz böylece eksik hasar görür, 40’lı ve 50’li yaşlarda sağlıklı görünebilir, cildinizi yumuşak ve parlak yaparak yavaş yaşlanarak hoş bir görüntüye sahip olabilirsiniz.
Anti-aging için mümkün olan, en iyi organik yaşlanmayı önleme bilincine sahip olmak için bilmeniz gereken kuralları öğrenmek.
Cildinizin yaşlanma seyrini yavaşlatmak için; iyi bir uyku, ahenkli beslenme ve güneş ışınlarından korunarak cildinizi iyi şekilde görünmesini sağlayabilirsiniz.
Cildinizin gençliğini ve güzelliğini korumak için bilinir ve doğal ürünler kullanmaya özen gösterin.
Cildinizin sıkı kalması için en iyi anti-aging vitaminler:
-A vitamini
Tatlı patates, havuç, ıspanak, şalgam, pazı, kabak, marul, lahana, kavun, dolmalık biber, maydanoz, brokoli, kuşkonmaz, biber, domates, fesleğen, papaya, karides, yumurta, brüksel lahanası, greyfurt (pembe / kırmızı)
-B3 vitamini
Ciltte nemlenmeyi artırır, kızarıklığı azaltır, güneşin zararlı etkilerinden koruma sağlar. B3 vitamini cildin dış koruyucu tabakası olan seramidlerin ve yağ asitlerinin oluşumunu artırdığı saptanmıştır. Kuru ve hassas ciltler için muhteşem bir nem dengesi sağlar.
Dana eti, tavuk, brokoli, mantar, karnabahar, balık, havuç, pirinç, peynir, fıstık, makarna, yumurta, balık, süt, patates, ekmek ve domatestir. Doktorlar 40 çeşitlilik türde B vitamini olduğunu söylemektedir. Bunların hepsi suda erir. Vücutta depolanmaları çok zordur. böylece B vitaminleri günlük olarak tüketilmelidir.
-Seramidler
Seramitler cildin dördüncü katında yer alan doğal bileşenlerdir hücresel aktivitelerini düzenleyerek ciltte nem tutulmasını sağlar. Seramitlerin azalması ciltte iltihaplanma ve kırışıklıklara niçin olur.
-E Vitamini
Vücudumuz E vitaminini alamaması, güneşin zararlı ışınlarına karşısında korunamamasına ve vücudumuzda yer alan serbest radikallerin hücresel yapısına zarar vermesine neden olabilir.
Cildi korur, güneş lekelerini düzeltebilir, kuruluğu önleyerek cildi nemlendirir, antioksidanlarla birlikte kullanıldığında müthiş sonuçlar alınır.
Ayçekirdeği, badem, ıspanak, pazı, karalahana, toz acı biber,kuşkonmaz, buğday tohumu yağı, fındık yağı, badem yağı, aspir yağı, sarımsak, yerfıstığı, fındık, zeytinyağı, yulaf yağı, soya yağı, fesleğen, kuru kayısı, brokoli, havuç, domates, keten tohumu yağı, brüksel lahanası.
-Hyaluronik asit
Cildin elastikliğini arttırır, nem kazandırır ve pürüzsüz olmasını sağlar. Hyaluronik asit, vücudumuzun her bölümde ve dokusunda bulunur. Ciltte oluşan cerahat tahriş gibi durumların ortadan kalkmasında etkisi çok büyüktür.
Tavuk, et suyu, kırmızı et, patates, nişasta içeren sebzeler, limon, elma, muz, yeşil biber, portakal, şeftali, armut, soya ürünleri.
-K Vitamini
K vitamini kılcal damar görünümlü ciltlerin bakımında bol miktarda etkili bir vitamindir. Gözlerin altındaki koyu halkaları azalttığı yapılan araştırmalarda kanıtlanmıştır.
Fesleğen, ıspanak, adaçayı, taze soğan, kekik, brokoli, brüksel lahanası, kara lahana.
-Peptitler
Peptitler, uzun ya da kısa zincirli amino asitlerden oluşan proteinlerdir, hücrelere nasıl işlev yapacaklarını yani kolajen tabakasının düştüğünde üretmesi gerektiği sinyali gönderir. Bir Takım peptitlerin kasları gevşeterek mimik kırışıklıklarını en üye indirgediği söylenir.
Henüz yorum yapılmamış.