Böbrek hastalığının belirtileri nelerdir sürekli üşüyorsanız ve kendinizi halsiz hissediyorsanız…
SIRT BÖLGESİNDE AĞRI
Böbrek rahatsızlıklarının en keskin işaretlerinden biri tabii fakat bedenen hissedilen bu ağrılar. Ama burada dikkat etmeniz gereken nokta illa vücudunuzun iki yanının ağrıması yok, sırt, hatta but ağrılarının bile böbrek hastalıklarına işaret edebileceği gerçeği. “O nasıl oluyor?” derseniz anında açıklayalım: Böbrekler dinç bir şekilde çalışmadığında birikmeye başlayan atık maddeler nedeniyle kan dolaşımı da olumsuz etkilenir. Hal böyle olunca kanda biriken atık maddeler bir süre daha sonra damarlarda kramp, kasılma, ağrı gibi etkiler oluşturabilirler. Dolayısıyla bu da yalnızca böbreklerinin bulunduğu bölgenin yok bununla beraber sırt ve üçgenin taban olmayan kenarı gibi ayrı bölgelerinizin de ağrımasına niçin olabilir.
İDRAR DÜZENİNDEKİ DEĞİŞİKLİK
Böbrek rahatsızlıklarının birçoğu için en bariz ve en siklet verilmesi gereken işaretlerden biri idrar düzeninde yaşanan değişikliklerdir. Dinç bir şekilde çalışmaya devam eden böbrekler, eğer yeme-içme düzeninizde de büyük bir değişikliğe gitmediyseniz ahenkli olarak idrara çıkmanızı sağlar. Oysa herhangi bir böbrek rahatsızlığı söz konusuysa böbreklerin filtreleme sistemi bozulmuş olabilir, bu da idrar üretim sıklığınızda değişikliklere neden olabilir. Yaşadığınız rahatsızlığa kadar idrara çıkma sıklığınız azabileceği gibi ciddi miktarda çoğalma da gözlemlenebilir.
İDRARINIZDA DEĞİŞİM VARSA
Böbrek rahatsızlığının en ciddi belirtilerinden bir diğeri de idrara çıkma sıklığınız değişmemiş olsa bile idrarınızda gerçekleşen değişimlerdir. Dinç bir filtreleme işleminden geçemeden vücudu terk eden idrar, sağlığa zararlı bir koşul söz konusu olduğunda köpüklü, kabarcıklı bir şekilde çıkabilir ve hatta idrarla birlikte kan gelmesi gibi önemli sorunlarla karşılaşmaya neden olabilir.
VÜCUDUNUZUN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE ŞİŞKİNLİK VARSA
Böbrekler, vücudumuza pozitif gelen suyu vücudumuzdan uzaklaşma konusunda da tam bir uzmandır. Dolayısıyla herhangi bir rahatsızlık oluştuğunda vücudunuz artı suyu atamayabilir, bu da bir süre sonradan vücutta ödem ve şişlik gibi sorunlar oluşmasına niçin olabilir. Eğer siz de el ve ayaklarınız ilk olarak almak üzere vücudunuzu dağıtılmış yerlerinde şişkinliklere rastlıyor, vücudunuzun fazla su topladığını düşünüyorsanız konunun uzmanı doktorlara danışabilirsiniz.
KENDİNİZİ BITKIN HİSSEDİYORSANIZ VE SÜREKLİ ÜŞÜYORSANIZ…
Böbrek rahatsızlıkları eritropoetin adı bahşedilen hormonun yeterince salgılanmamasına neden olabiliyor. Bu hormon, kana oksijen taşıyan kan hücrelerinin üremesinde önemli bir etki oluşturduğundan eksikliği durumunda ortaya kansızlığa değin varabilen sorunlar çıkabiliyor. Bu da insanın kendini bitap, bitkin ve bitkin hissetmesine neden oluyor. Benzer şekilde böbrek rahatsızlığı kansızlığa neden olabilecek boyutlardaysa bu durumun belirtisi de üşüme olarak karşınıza çıkabilir. Şu sıralar her zamankinden çok daha artı üşüyorsanız bunun nedenlerinden biri de böbrek rahatsızlığı olabilir, aman diyelim.
CİLDİNİZ KAŞINIYORSA
Sağlıklı böbrekler vücudumuzdaki artı suyu ve atıkları uzaklaşma konusunda en etkili organlarımızdır. Dolayısıyla herhangi bir sorun yaşandığında böbrekler bu görevlerini her zamanki gibi yerine getiremez ve vücudumuzdaki mineral ve beslenme dengesi bozulur. Hal böyle olunca bu şart cilt sağlığımızı da negatif etkiler ve ciltte kaşıntılar, dökülmeler gibi sorunlar baş gösterebilir.
İŞTAH KAYBI VE MİDE BULANTISI VARSA
Son zamanlarda nedensizce iştah kaybı, bulantı veya kusma gibi durumlar yaşıyor veya ağzınızda metalik bir tat hissediyorsanız… Böbreklerin sağlıklı bir şekilde çalışmaması halinde kanda atık maddeler biriktiği için bu maddeler nedeniyle ağızda metalik tatlar hissedilmeye başlanabilir, hatta amonyak kokusu alınabilir. Benzer şekilde bu koşul mide bulantısı, kusma ve iştahsızlık gibi sorunlar olarak da kendini gösterebilir. Biriken atık maddeler sebebiyle süre içinde daha tahammülsüz bir ışık halkası gelen mide, gelen besinleri bile benimsemek istemeyebilir.
Kısacası eğer bulantı, kusma, iştah kaybı ya da bambaşka tatlar alma gibi sorunlar yaşıyorsanız bu şart böbrek hastalığı belirtilerinden . böylece hiç vakit kaybetmeden doktorunuzun yolunu tutmanız ve zorunlu ölçümleri yaptırmanız dürüst olacaktır, biz tekrar söylemiş olalım.
NEFES DARLIĞI VARSA
Böbrekler vücutta biriken pozitif sıvıyı dışarı yeterince atamazsa bu sıvılar zaman içinde akciğerlere bile dolmaya başlayabilir. Epeyce ciddi sonuçları olabilecek bu durum dahası böbrek hastalığı neticesinde ortaya çıkabilecek kansızlık sorunuyla birleşirse akciğerler ihtiyacı olan oksijene erişmekte oldukça zorlanabilir. Bu da nefes darlığı olarak kendini gösterebilir.
Böbrek rahatsızlığının en ciddi belirtilerinden biri olan nefes darlığının bununla birlikte çoğu bambaşka rahatsızlığın da belirtisi olabileceğini unutmamalı, önlemlerinizi mutlaka almalısınız.
BAŞ DÖNMESİ
Yeniden böbrek rahatsızlıkları sonucu ortaya çıkabilecek kansızlığın bir etkisi olarak beyin yeterince oksijen bulamazsa bu koşul baş dönmesi, konsantrasyon eksikliği gibi sorunlara niçin olabilir. Eğer vaktiyle hiç yaşamadığınız bir şekilde konsantrasyon eksikliği yaşıyorsanız veya altında diğer bir sebep olmadığını bildiğiniz halde başınız dönüyorsa mutlaka uzmanlardan yardım almalısınız.
Henüz yorum yapılmamış.