Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Diyetinizi daha dinç ülkü getirmek için basit ipuçları ve püf noktaları

17.02.2021
204
Diyetinizi daha dinç ülkü getirmek için basit ipuçları ve püf noktaları

Sağlıklı bir perhiz ve yaşam tarzı el ele gider ve vücudunuza birçok afiyet yararı sağlar. Yeterli ve dengelenmiş beslenme ahenkli olarak takip edilirse, kronik hastalık riskini azaltmaya da asistan olabilir. bununla beraber, diyetinizde büyük değişiklikler gerçekleştirmek ara sıra epeyce mecburi ve baskı görünebilir. Başlangıçta büyük köklü şartların değişmesi yerine getirmek yerine, uzun vadede sağlıklı besin hedeflerinize gelmek için daima birkaç minik değişiklik yerine getirmek daha iyi olabilir. defalarca ulaşılabilir bir niyet tutmanız ve gerçekçi beklentilere sahip olmanız gerekir.

Bu yazıda, sıhhat hedeflerinize gelmek için zahmetsizce izleyebileceğiniz birkaç ipucu ve püf noktasını paylaşacağım…

Diyetinizi daha dinç ayla getirmek için 10 basit ipucu ve püf noktası

1) Vücudunuzu gözlemlemenize tezgâhtar olduğu için diyetiniz için farkındalık uygulanması önemlidir. Kilo verme yolculuğunda olmanız ayrım etmez, kaide cümbür cemaat için geçerlidir. Örneğin, yemek yerken ceset sizden durmanızı istediğinde, bu, aşırı yeme alışkanlıklarını ve duygusal tıkanmayı yoklama etmeye tezgâhtar olur. Fazla yemeyi ve kilo almayı önlemek için porsiyon boyutunuzu bilin.

2) Yemek Yemek yerken dikkatinizin dağılmasından kaçının. Televizyon izlemeyin, telefon veya dizüstü bilgisayarları kullanmayın ve zihninizin her seferinde yalnızca bir şeye ‘gerçekten’ odaklanabileceğini unutmayın. Yeme, koku alma ve tat alma tomurcuklarından gelen bütün duyularınızın harekete geçirildiği bir egzersizdir.

3) Porsiyon ölçünüzü bilin. Tabağınızı fazladan yiyecekle doldurmayın. Gerektiğinden daha pozitif kalori tüketmenize neden olur. Yemeğinizi bitirmemeniz de gıda israfına katkıda bulunabilir. Tabağınızı tükettiğiniz kalori miktarına göre doldurun.

4) Hidrasyon, formda kalmak için altın kuraldır. her zaman bir su şişesi taşıyın ve saat başı su içme alışkanlığı edinin. Bu, vücudun susuz kalmasını önler. Yerinde hidrasyon, ara sıra direnmesi zorlaşan iştah isteklerinin bastırılmasında da yardımcı olur.

5) Stresi yenin. Stres hem zihni keza de bedeni bozabilir. Gün ne dek hareketli olursa olsun, kendinize tekrar tekrar 30-45 dakika ayırın. Yüksek kortizol seviyenizi düşüren herhangi bir fiziksel aktivite ile kendinizi şımartın. Yüzmeye, uzun yürüyüşlere vb. gidebilirsiniz. Stresi durdurmak için kafein tüketimini kısıtlayın. Hastalıkları önlemek için sağlıklı bir diyet ve yaşam biçimi ile stresi denetim altına alın.

6) Denge, zindeliğin nihai anahtarıdır. Dengeleyin. Suçluluk duygusu yaşamadan düzenli atıştırmalıklar tüketin ve yediğiniz her şeyin tadını çıkarın.

7) defalarca rafine karbonhidratlar yerine bütün tahılları seçim edin. Yüksek lifli yiyecekler rafine yiyeceklere kadar daha iyi tokluk sağlar. Düşük glisemik yükü olan yiyecekleri seçin

8) Ev yapımı yiyecekleri seçin. Kendinize azıcık ara verme atamak ve atıştırmalıklarla kendinizi şımartmak isteseniz bile, ev yapımı olduğundan emin olun, böylece yine de dinç beslenebilirsiniz. Hem ek koruyucular, boyalar ve diğer zararlı kimyasallardan kaçınmanıza tezgâhtar olacaktır.

9) Protein, hiç imtiyaz verilmemesi gereken manâlı bir makro besindir. Günün asıl öğünlerinden birinde minimum bir protein kaynağı tükettiğinizden belli olun. Seçeneklerden bazıları mercimek, yumurta, tavuk, mantar veya soyadır.

10) Son olarak, probiyotikler ve prebiyotikler, bağırsaklarınızı dinç tutan ve dolambaçlı olarak genel sağlığı iyileştiren iyi bağırsak florası popülasyonunu sürdürmek için diyette yaşamsal bir rol oynar. Lahana turşusu, kombucha, yulaf, kefir ve lor gibi yiyecekler diyetinizin bir parçası olmalıdır.

Ufak değişikliklerle başlayın

Son olarak özetlemek icabında, diyetinizi tek seferde en ince ayrıntısına kadar elden geçmek bir facia senaryosu olabilir. Bunun yerine, yukarıda belirtildiği gibi, diyetinizi daha dinç ayla getirmek için yavaşça bazı minik değişiklikleri hayatınıza dahil etmeye çalışın. Bu ipuçlarından bazıları, porsiyon boyutlarınızı mantıklı tutmanıza muavin olurken, diğerleri gıda eklemenize veya yeni bir şeye ahenk sağlamanıza muavin olur. Birlikte, alışkanlıklarınızda büyük bir değişiklik olmadan, genel diyetinizi daha sağlıklı ve daha sürdürülebilir ışık halkası getirmede büyük bir etkiye sahip olacaklar.

Dyt. Serkan Sıtkı Şahin

özel içeriğidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.