Ketojenik diyete geçişi kolaylaştıracak 5 anahtar sözcük
Ketojenik diyete geçiş ve arkasında onu takip etmede tutarlılığı sürdürmek, o kadar de kolay bir şey sayılmaz. Ketojenik perhiz, karbonhidrat alımını kısıtlamayı, sağlıklı yağ alımını artırmayı ve akla uygun miktarda protein tüketmeyi içerir. Ketojenik diyetin karbonhidrat kısıtlayıcı yönü, onun en engebeli kısmıdır. bu nedenle, hızlı kilo verme sonuçları alabilmek için popüler olan ketojenik diyeti peşine düşüp takip ederken bu geçişi kolaylaştırmaya ve tutarlılığı korumaya tezgâhtar olabilecek birkaç noktayı konuşacağız.
Ketojenik diyeti peşine düşüp takip etmek, bilhassa yeni başlayan insanlar için kuvvet olabilir. Ketojenik diyeti başarıyla kullanmak ve ondan netice elde etmek için vücudun bir ketoz durumuna girmesi gerekir. Ketoz, beden enerji için karbonhidrat yerine yağ yaktığında ortaya çıkan bir süreçtir. Yağları ışıklandırma sürecinde yakacak olarak kullandığı ketozisi yapar.
İşte size asistan olabilecek bir takım ipuçları.
Tatmin Edici su için
Düşük karbonhidrat diyeti olduğu için ketojenik diyette değişken sekresyonu daha pozitif görülür. Tatmin Edici su içmek ve sulu yiyecekler yemek yemek böylece çok önemlidir. Ketojenik diyete yeni başlayanlar, gün boyunca bol miktarda su içmelerini sağlamalıdır. Salatalık, marul, ıspanak ve lahana gibi sulu yiyecekler de düşük kalorili oldukları için iyi seçenekler olabilir. Içten sıvı alımı, iştahı da kontrol altında tutabilir.
Sağlıklı yağları içten miktarda tüketin
Düşük karbonhidratlı ketojenik diyeti takip ediyorsanız, yağlar ilk gıda kaynağınızdır. Kendinizi her zaman açlıktan ve yemek yemek yemekten gözetmek için doyurucu miktarlarda iyi yağlar yediğinizden muhakkak olun. Burada aşırı yemek yemeyi dokundurma etmiyorum. Buradaki zihin, açlığınızı gerektiği gibi doyurmak ve hiç aç kalmamaktır. İşlenmiş ve trans yağların masadan kalkması gerekir. Konut yapımı tereyağı, avokado, hindistan cevizi yağı, peynir, yağlı balık, zeytinyağı ve badem yağı diyetinizin bir parçası olması gereken sağlıklı yağ kaynaklarıdır.
Nişastalı sebzeler yemeyin
Yeni başlayanlar, nişastalı olmayan sebzelerin bile dışlanması gerektiğinden ketojenik diyet için içten seçimi yapmakta zorlanabilir. Patates, mısır, bezelye, balkabağı ve fasulye, ketoz durumunda kalmak için kaçınmanız gereken bir takım nişastalı yiyecek örnekleridir.
Yumurta bankası
Yumurta, ideal ketojeik gıda olarak kabul edilir. Ketojenik diyette kilo vermeye yardımcı olabilecek proteinler ve sağlıklı yağlar açısından zengindirler. Yumurtaların en iyi yanı, son derece fazla yönlü bir yiyecek olmalarıdır. Onları kızartabilir, haşlayabilir, omlet yapabilir, düşük karbonhidratlı sandviçlerle yiyebilir ve hatta salatalara ekleyebilirsiniz.
Sabırlı olun
Ketojenik diyetin ilk birkaç haftasında öyle hoş hissetmeyeceksiniz. sabretmek, ketojenik diyeti peşine düşüp takip etmenin anahtarıdır. Kilo verme sonuçlarını sadece birkaç gün içinde görmeye başlayacaksınız ve bu diyete sürdürmek için en büyük motivasyonunuz olacak. Fakat ketojenik diyeti peşine düşüp takip eden ilk birkaç hafta baştan başa ortaya çıkabilecek iştah, ruh hali değişiklikleri, baş ağrıları ve diğer yan etkiler, yeni başlayanların perhiz planına harmoni sağlamasını zorlaştırabilir. Geçişinizi sizin için kolaylaştırmak için bir diyetisyenden destek alın.
Dyt. Serkan Sıtkı Şahin
özel içeriğidir.
Henüz yorum yapılmamış.