Onların yeri buzdolabı değil
DOMATES
Domatesleri buzdolabına koyarak olgunlaşmasına mani oluyor, lezzetinin can vermesine sebep oluyorsunuz. Dr. Mercola ’ya göre bu biçimde domateslerin kimyevi yapısı bozuluyor ve domatesin içindeki, tadını etkileyen uçucu bileşen eksiliyor. Domatesin dokusu ve rengi de soğuk etraftan etkileniyor; 5 derecenin altındaki sıcaklıklarda ‘soğuk hasarlanmasına ’ maruz kalan sebzenin yüzeyinde çukurlar oluşuyor.
PATATES
Patatesin soğuk ve kuru etrafta saklanması bir koşul, ama orası buzdolabı olmamalı… Buzdolabında yakalanan patatesin içeriğindeki nişasta şekere dönüşebilir bu da sebzenin dokusunun değişmesine, renginin bozulmasına ve pişirildiğinde şekerli bir tat vermesine neden olabilir.
SOĞAN
Kabuğu atanmamış soğanlar havası bol, kuru ve soğuk bir yerde beklemeli.
Öte yandan bu biçimde de kuru kalabilmeleri için nemin az olduğu bir civara gereksinim var. Kesilmiş soğanlar hava geçirmez bir gizleme kabında yedi güne kadar saklanabilir.
EKMEK
Buzdolabı ekmek için hayli makûs bir civar. Ekmeği dondurmak, her ne kadar bayatlamasına mani olsa da somun ekmeğinizi buzdolabına koymak bilakis, bayatlama sürecini süratlendirecektir. Nişasta, soğuk derecelerde oda sıcaklığında olduğundan çok daha süratli bir biçimde kristalize olur, ekmeğin sertleşip bayatlama süreci süratlenir.
MUZ
Olgun muzu buzdolabına koymak, meyvenizin birkaç gün daha olgun kalmasını sağlar ama hâlâ yeşil ve sert olan muzları buzdolabına koymanız, olgunlaşmaya mani olur.Tropik bir meyve olan muzun hücre duvarlarında soğuğa karşı natürel bir gözetmesi yoktur. Bu sebeple soğuk etrafta hasar görürler; meyvenin sindirim enzimleri hücrelerden sızar bu da muzun dış kısmının tamamen kararmasına neden olur.
SARIMSAK
Sarımsakların naylon torbalara ya da buzdolabına konması küflenmesine neden olabilir. Bu sebeple sarımsağı gizlemek için en iyi yer oda sıcaklığında, hava akımı olan, kuru ve bir parça ışık gören karanlık bir alan… The Independent
.
Henüz yorum yapılmamış.