Yogi gibi yaşayarak iki haftada 4 kilo verin
Yoga yapamayacağınızı düşünüyor olabilirsiniz. Olur Ya bedeniniz henüz yoganın elastikiyetine müsait değildir. O vakit önce bir yogi gibi yaşamaya başlayın. O vakit istediğiniz forma kavuşmanız da dar olacaktır.
Hayatımız hızla geçiyor değil mi? Yemekler seri, iş temposu seri, her şeye telaşımız ve acelemiz var. Şimdi o ruh halinden çıkın ve daha sakin, farkındalığı yüksek bir sürece adım atın.
Yemek Yemek yeme zihniyetini değiştirmeye başlayın. Kendinize yemek yemek hazırlarken, sevgilinize sofra kuruyormuş gibi davranın. Gerçekten bu hazırlığı alışverişten itibaren başlatın. Her şeyin en tazesini, en güzelini seçin.
Mutfağa aceleyle girip yemek yerine getirmek ve sadece karnını doyurmak için yemek aranje etmek fikrini kafanızdan atın. Siz en sevdiğiniz ve layık verdiğiniz kişiye, yani kendinize yemek yemek hazırlıyorsunuz. Bunu her seferinde şölene dönüştürün.
Yalnızca sizin hazırladığınız yemekleri yiyin. Mesela hazırlanmış kek alıp, üzerine krema çırparak yapılmış bir pasta yok. Sizin yumurtanızı çırparak, içine mis gibi kokan otlar koyarak hazırladığınız güzel bir omlet yemeniz önemlidir.
Malzemelerinize iyi bakın. Elinize aldığınız domatesin, patatesin, dereotunun kokusuna bakın. Onların ne dek hoş armağanlar olduğunu, kabuğunu soyduğunuzda bir saat sonra size fantastik bir lezzetle sofranızda yemek yemek olacağını düşünün ve gülümseyin.
Mutfağınızın her köşesini kullanılır ülkü getirin ve düzenleyin. Hemen her mutfakta kenarda köşede kalmış dolaplar, içinde kullanılmayan aletler, tarihi geçmiş ürünler vardır. Mutfağınızı elden geçirin ve kullanmadığınız ürünleri başkalarına hediye edin. İhtiyacı olanları sevindirin. Sadece ihtiyacınız olan şeyleri alın.
Yogi felsefesinde kayda değer olan yemeğinizi huzur ve sükunet içinde yemektir. Huzurla yemek yemek, sindirim sistemini olumlu yönde etkiler. Stres altında yenilen yemekler, vücuttaki yağlanma eğilimini arttırır. Ne yediğiniz değin nasıl yediğiniz de siklet taşır.
İşten geldiğinizde buzluktan mikrodalgaya giden hazırlanmış yemekler, besinlerle olan iletişiminizi kesiyor. Egzersiz temposu yüzünden zamansızlık bizi kötü beslenmeye itiyor. Besinlerle haberleşmek, onların ne olduğunu iyi anlamak manâlı. Karbonhidrat nedir? Vitamin nedir? Hangi gıda ne içerir bunları öğrenin.
Yemek Yemek zamanı, sizin kayda değer bir ihtiyacınız için kendinize ayırdığınız zamandır. Esas hedefiniz televizyon izlemek veya bilgisayar başında vakit devretmek olmamalı. Dikkatinizi yemekten başka bir şeye vermeyin. Televizyonu kapatın ya da sesini azaltın. Bu yemek saatidir.
Yemek yerken sofranızı süsleyin. Peçetenizi koyun, hoş masa örtüsü serin. Hoş çatal bıçak kullanın. Misafire gösterdiğiniz değeri kendinize de gösterin.
Eğer ailece yemek yiyorsanız, bunu aile üyeleri aralarında laflamak, iletişim kurma zamanı olarak kullanın. Tek başınıza yiyorsanız, her türlü sorundan uzaklaşarak, sadece yemek yemek yiyin.
demin ağzınıza attığınız o domates aslında küçücük bir tohumdu. Doğanın kucağında yetişti, büyüdü, serpildi. Güneşten, yağmurdan, onu yetiştiren hünerli ellerden beslendi ve şu anda tabağınızda size sunuluyor. Bunu ayrım edin. Yediklerinize şükredin.
Yemek Yemek yerken yalnızca tat alma duyunuzu uygulamak yerine öteki duyularınızı da devreye sokun. Çünkü oysa bunu yaparsanız, yemek reel bir şölene dönüşür. Nasıl kokuyor, nasıl görünüyor, bunları ayrım edin.
Yemek tutumsuzluk olmasın, ödediğim para boş yere gitmesin gibi sebepler yüzünden bütün tabaktakileri doymanıza rağmen yemeğe devam etmeyin. İnsanlar ekmek bulamıyorlarken, yemeğin çöpe gitmesini şüphesiz istemezsiniz, o vakit kalan yemeği paket yaptırın.
Tıka basa yememeniz gerekiyor. Midenizin 2/3’ü dolduğunda, doymuşsunuz demektir. Bütün mideyi ağzına kadar doldurmayın. Böylece düşüncesiz kalori almamış olursunuz.
Vücudun beyne tokluk sinyali göndermesi için vakit geçmesi gerekiyor. Bunun için gereken süreyi kendinize tanıyın.
Aceleyle yediğiniz yemek yemek, doyma hissini yaşamadan midenizi fazlasıyla doldurmanıza neden olur. Yavaş yiyin, tabağınıza eksik yemek yemek alın. Doymazsanız, birazcık daha alabilirsiniz.
Yoga felsefesi ağırbaşlılık ve rahat üzerine kuruludur. Bunu hayatınızın tamamında uygulayamıyor olsanız bile, yemek yemek saatlerinde, gıda anlayışında bu huzura geçmenizi engelleyecek bir şey yok.
Fazla yoğun ve süratli bir yaşamınız olabilir. Oysa güne güzel ve ağırbaşlı başlayın. Sabahtan uyandığınızda birkaç dakikayı bedeninize ve zihninize ayırın. Günü olumlu düşüncelerle doldurun ve o hareketli yaşama böyle adım atın.
Yaşamınızın felsefesine yogayı ekleyin. Ölçülü Olma, rahat ve dinginliği yediğiniz her şeye sindirin. Kendinizi sevin ve yediklerinizin bedeninize sağlayacağı yarar ve zararları öğrenin. Leziz olduğunu düşündüğünüz şeylerin doğrusu nasıl bir kötülük sağladığını anladığınızda, kötü gıda alışkanlığını da bırakabilirsiniz.
Henüz yorum yapılmamış.