Sindirim sağlığı için 4 esas vitamin
A, B, C, ve D vitaminleri sindirim sağlığını korumada önemli rol oynar. Birçok zaman, sindirim sisteminin ihtiyaç duyduğu besinleri beslenmeyle tamamlayabilirsiniz. Ama bazı hastalıkları olan kişiler vitamin takviyeleri kullanması gerekir. Bundan dolayı vücudun akıcı çalışması için vitaminlere ihtiyacı vardır ve sindirim de ihmal edilemez.
A vitamini
Kemik ve üreme sağlığını geliştirmenin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli rol oynar.
A vitamini: Tatlı patates, havuç, lahana ve öteki koyu sebzelerde fazla artı bulunur.
B vitamini
Vucüdun kan hücrelerini oluşturmasına ve yediğiniz gıdadan enerji almanızı sağlar.
B vitamini: Balık, kümes hayvanları, et ve süt ürünleri, sebzelerde bulunur.
Sindirim sistemi için gerekli b vitaminleri
B1: tiamin olarak bilinen B1, tükettiğiniz karbonhidratlı besinleri enerjiye dönüştürür ve iştah düzenlemesi yapar.
B3: Niasin olarak bilinir. Karbonhidrat, yağ ve alkolün parçalanmasını sağlar. Bu, sindirim sisteminin işlevi için önemlidir. B3 vitamin eksikliği, şiddetli kusma ve ishale niçin olur.
B6: Piridoksin olarak da aşina B6, yediğiniz proteini işlemesine yardım etmek için fazla önemlidir.
B12: Kobalamin olarak bilinir. Kan hücrelerinin üretiminde ve vücudun folik asit ve karbonhidrat kullanımında rol oynar. B12 eksikliği anemiye niçin olabilir.
Not: Vitaminleri kullanmaya başlamadan önce, almayı düşündüğünüz takviyeler hakkında doktorunuzla konuşun.
C vitamini
Bu bir antioksidan olduğundan, çoğu insan C vitamini bağışıklık sistemi ile ilişkilendirir ve soğuk algınlığını önler. Bu vitamin, diş ve diş eti sağlığını destekler ve vücudun demir emilimine tezgâhtar olarak sindirime muavin olur.
C vitamini: C vitamini günlük multivitaminlerde ve egemen takviyelerde bulunur. Keza, Güçlendirilmiş tahıl, Meyveler, Domates, Biberler, Brokoli, Güçlendirilmiş tahıllarda bulunur.
D vitamin
D vitamini, sinirleri, kasları ve bağışıklık sisteminin nasıl çalıştığını gösterir. D vitamini seviyeleri yüksek olması kolon kanseri riskini azaltır.
D vitamini: Güneş, yumurta sarısı, tuz su balığı, karaciğer ve süt ve tahıllarda bulunur.
D vitamini eksikliği artı olabilecek kişiler: Yaşlılar, emziren anneler, koyu tene sahip olanlar, karaciğer hastalığı veya kistik fibrozu olan kişiler, obez kişiler ve gastrik bypass ameliyatı geçirenler…
Anekdot: Güneş ışığından ve yiyeceklerden yeterince D vitamini alamıyorsanız, doktorunuzla takviye hakkında konuşun. Çoğu kalsiyum takviyesi hem D vitamini de içerir .
Henüz yorum yapılmamış.