‘9-5 mesaisi insanın karoser ritmine uygun yok!’
Uyku eksikliğinin dikkat bozukluğu ve uzun süreli düşünce kaybını etkilediği, sinire, kaygıya, fevri davranışa, kilo almaya, yüksek tansiyona, strese ve zihinsel problemlere niçin olduğu iddia ediliyor. Bunun bilhassa çocukları etkilediğine şive yapılıyor.
Dr. Kelley, öğrencilerin daha uzun süre uyumasına müsade verilmesi takdirde, imtihan sonuçlarının yüzde 10 artacağını bahis ediyor.
Araştırmacılar daha fazla uykunun gençlerde öğrenmeyi kolaylaştırdığı ve tavır bozukluğunu azalttığını da söylüyor.
Bradford’daki İngiliz Bilim Festivali’nde yaptığı açıklamada Dr. Kelley “24 saatlik karoser ritmimizi değiştiremeyiz. Muhakkak bir zamanda kalkmayı öğrenemezsiniz. Vücudunuz güneş ışığına tarafından ayarlıdır” dedi.
Oxford Üniversitesi de insanların daha eksik uyku ihtiyacı hissettiği 55 yaşına değin, 9-5 arası olarak belirlenen mesai saatlerinin doğrusu verim ve performans düşüklüğüne niçin olduğunu belirtti.
Dr. Kelley toplumun meslek mesaileri ve mektep saatlerinin başlama zamanlarının değişmesi gerektiğini düşünüyor ve bunun büyük bir toplumsal sorun olduğunu söylüyor.
Mesainin başlangıç saatini ise saat 10 olması gerektiğini belirtiyor. Kelley, “ Çalışanların çoğunlukla uyku eksikliği problemi vardır. Bu da beden sistemlerinde zarara niçin oluyor” diyor.
Henüz yorum yapılmamış.