Magazin, Magazin Haberleri, Magazinevin.com

Site Rengi

Sağlığınız için çöpe atmanız gereken 20 şey!

02.12.2022
3.454
Sağlığınız için çöpe atmanız gereken 20 şey!
Dinç bir hayat sürmeniz için çöp poşetini boylamaya aday 20 şey….
Dünya genelinde yapılan araştırmalara göre bir insan günde ortalama 7.7 saat oturuyor.

İnsanlar günde 15 saate dek uzayan süreler her tarafında oturabiliyor. Aşırı oturma ve hareketsizlik hali metabolizmanızı kötü etkilerken, obezite, kanser, yüksek kan basıncı gibi afiyet sorunlarını da beraberinde getirir.

Son yıllarda popülerlik şampiyon ve ayakta egzersiz imkanı sunan çalışma masaları bazı meslek yerleri ve ofisler kadar tercih edilmeye başlandı bile!

53120.jpg
Bazı üretici firmalar fena kokuları önleyen oda spreylerinin içeriğinden fitalat kimyasalını çıkardıklarını açıklasalar da, çoğu hoş kokulu spreyde hala kullanılıyor. Yoğun dozda fitalat içeren spreyler sağlığınızı olumsuz yönde etkiliyor.

Fena kokuların kaynaklandığı şeyleri tespit edip önlem olmak, sağlıksız oda parfümleriyle sağlığınızı tehlikeye atmaktan çok daha rasyonel bir çözüm.

52441.jpg
Eğer her gun 2 kez uyumlu olarak dişlerinizi fırçalıyorsanız, olasılıkla diş fırçanız yıpranır.

Genellikle kullanılmaya başlandıktan 3 ay daha sonra yıpranan diş fırçalarınızı atın!

Yıpranmış diş fırçaları diş temizliği için eksik kalıyor ve çürük oluşumunu önleyemiyor.

50909.jpg
Antibakteriyel sabunların bakterileri temizlemede normal sabunlardan bir farkı yok.

Yapılan araştırmalarda antibakteriyel temizleyicilerde bulunan triklosan maddesinin hayvanlardaki hormon salgıları üstünde düzensizlik yarattığı ve aynı zamanda bu kimyasalın antibiyotik ilaçlara karşı bir direnç oluşturduğu keşfedildi.

30624.jpg
Eğer hala dolabınızdaki diyet gazlı içeceklerden kurtulmadıysanız, dolaptaki şişeleri çöpe atmayı baştan düşünün.

Kalorisiz tatlandırıcılar üzerine yapılan çalışmalar, bu kimyasalların bağırsaktaki bakteri florasının dengesini bozduğunu ve dolayısıyla metabolizmayı da etkilediğini ortaya koyuyor.

Araştırmacılar bağırsakta büyüyen mikroplar, Müşteri 2 diyabet, glukoz intoleransı ve yapay tatlandırıcılar aralarında bir temas olduğunu keşfetti.

45556.jpg
Bütün koşu ayakkabılarının her 500- 600 metrede bir değiştirilmesi gerekiyor. Eskiyen spor ayakkabıları ayak tabanınıza gerekli desteği sağlayamaz.

Böylece attığınız her adımda kaslarınıza, kemiklerinize ve tendonlarınıza daha artı yük biner. Bu koşul da sakatlık riskinizi arttırır.

52095.jpg
Yiyecek saklamak için kullandığınız kapları gözden geçirin.

Üzerinde “7” veya “pc” işareti yer alan, saydam, sert plastik kaplarınızı atın. “Pc” işareti polikarbonat olduğunu belirtir. Bu müşteri gizleme kaplarında bisfenol A maddesi bulunur ve sıhhat için hiç de iyi etkiler yaratmaz. Bilhassa çatlamış ve sıyrılmış kaplar, yıkandıkça bu kimyasalı daha fazla dışarı sızdırır.

Yeni plastik kaplar zararlı maddelerlden arındırılarak üretiliyor. Eğer plastik kap kullanacaksanız, yumuşak ve yeni imal edilen ürünlerden olmasına dikkat edin.

Yiyeceklerinizi saklamak için sırça kapları seçim etmenizde üstünlük var.

53740.jpg
Düşüncelerimiz içinde bulunduğumuz çevreyi şekillendirir.

Belli bir amaca hizmet etmeyen ya da kendinizi iyi hissetmenizi sağlamayan eşyalar yaşamınızda tıkanıklık yaratır.

Etrafımızda bizi rahatsız eden eşyalar biriktikçe bizim için önemli olan şeylere odaklanmakta zorluk çekeriz.

Her gördüğünüzde sinirinizi bozan şeyleri evinizden çıkartmakla başlayın. Birbiriryle eşleşmeyen çoraplar, kırık sandalyeler ya da aklınıza gelebilecek her şeyi atabilirsiniz.

Size enerji veren ve hedeflerinize ulaşmanızı karşılayan objeleri etrafınızda tutun.

10815.jpg
Gardrobunuza bir göz atın. Son 1 yıldır giymediğiniz ne çok şey var!

Önceden üstünüze olan fakat acilen minik gelen kıyafetlerinizi evde tutmak anksiyeteye neden olabilir.

Üzerinize büyük gelen, eski kıyafetlerinizi gardrobunuzdan temizleyin!

37266.jpg
İçinde hayvansal gıdalar yer alan bozulmaya yüz tutmuş yiyeceklerde kaide “Ye-Beygir” veya “3 gün durduktan daha sonra dondur”!

Buz dolabının sıcaklık derecesinde bir hafta içinde milyonlarca listeria bakterisi üreyebiliyor. Bu bakteri menenjit, düşük ve hatta ölüme bile sebebiyet verebiliyor.

12721.jpg
Sıvı makyaj ürünleri çoğu mikroba ev sahipliği yapıyor. Eskiyen maskaranızda çoğu bakteri ürer ve siz bu makyaj malzemesini kirpiklerinize her uyguladığınızda, bu mikrop ve bakterileri göz kapağınıza veya gözünüze bulaştırırsınız.

Makyaj malzemelerinizin hijyenik durumuna özen göstererek olasi deri problemlerini ve hastalıları kendinizden uzakta tutun.

51494.jpg
Lenslerinizi benekli kutularda muhafaza ederek göz enfeksiyonlarına davetiye çıkarıyorsunuz. Her 3 ayda bir yeni bir lens kutusu kullanmaya başlamalı ve kaplarınızı temizleyip kurutmalısınız. Lens kabının içerisinde bulunan solüsyonu her gün başkalaştırmak gerekiyor.

Eğer lens kaplarınızın temizliğine uyarı etmezseniz, kornea ülseri gibi ciddi enfeksiyonlar geçirebilirsiniz.

30869.jpg
Uzun süredir rafınızda duran baharatlar sizi hasta etmese de yiyeceklerinize de tat katmazlar.

Sağlıklı yiyeceklerin tat kaynağı baharatlar, taze kullanıldıklarında yemeklerde çok büyük fark yaratırlar.

Kilo tahsis etmek veya dinç beslenmek için pişirdiğiniz yemeklerin leziz olmasını istiyorsanız taze baharatlar kullanmanızda avantaj var. Huysuz halde kendinizi yemek yemek siparişi verirken bulabilirsiniz!

49487.jpg
Konu güneş kremi olduğunda son faydalanma tarihi gerçekten çok önemli!

Güneşin zararlı ışınlarını bloke eden kimyasallar güneş kreminiz dolapta durduğu vakit içerisinde koruyucu etkisini kaybediyor.

Cildinize ne kadar artı uyguladığınızın bir önemi değil, eskimiş güneş kremi cildinizi korumayacak.

42188.jpg
Ağzınızın çevresinde kullandığınız her şey şipşak bakteri toplar. Parlatıcıya bulaşan bakteriler ne dek uzun zaman beklerse öyle fazlalaşır.

Bu nedenle uzmanlar dudak parlatıcılarınızı ve öteki dudak ürünlerinizi 6 aydan artı kullanmayın.

48641.jpg
Evinizde hava temizleyici filtreler kullanıyorsanız filtrelerini çoğunlukla değiştirmeyi ihmalkârlık etmeyin.

Somurtkan halde astım gibi rahatsızlıklarla karşılaşabilirsiniz.

47401.jpg
Zaman içerisinde eskiyen ve esnekliğini kaybeden sütyenlerinizi yenileyin. Eskimiş sütyenler göğüslerinizin sarkmasına ve sırt ağrısına sebep olabilir.

52512.jpg
Ortalama bir evdeki en lekeli şey tabii fakat uzun vakit kullanılan mutfak süngeri.

Etlerden süzülen zararlı mikrop içeren sıvıları arındırmak için kullandığınız mutfak süngerleri oda sıcaklığında ıslak kaldığı sürece bakteri üretmeye devam eder.

Uzmanlar bulaşık yıkarken sünger göstermek yerine temizlik bezi kullanmanızı tavsiye ediyor. Süngere kadar daha ince olan ve tez kuruyan bezler mikrop ve bakterilerin üremesine müsade vermiyor.

54332.jpg
Plastik kesme tahtalarındaki çizikler ve arasına sıkışan yiyecek artıkları mikrop üretirken, sebze meyve ve öteki şeyleri doğramak için tahta olanları uygulamak, bakterileri öldürüyor.

50973.jpg
Akıllı telefonlar hayatımızı kolaylaştırırken beraberinde birçok somut ve psikolojik etkiyi de beraberinde getiriyor. Cep telefonlarınızı ya da laptoplarınızı günde birkaç saat kapatarak rahatlamaya çalışın.

Elektronik cihanzların yoğun kullanımı insanlarda anksiyete ve depresyona niçin oluyor.

52784.jpg
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.